Guide
Oppskrifter brokkoli
Foto: (Anastasia Dobrusina)
Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli
Fremgangsmåte
- Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.
- Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.
- Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
- Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.
- Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.
- Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
81 POENG
Omelett med brokkoli, spekeskinke og ruccola
Fremgangsmåte
- Del opp brokkolien i små buketter og kok dem til knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dem renne av seg.
- Pisk sammen egg, vann og salt. Smak til med nykvernet pepper.
- Smelt smør i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli og tomatbåter.
- Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
- Server eggepannen med skiver av spekeskinke og ruccolasalt.
- Godt brød og en større salat er perfekt tilbehør dersom du serverer omeletten som middag.
Tips: For en perfekt omelett kan du sette hele pannen inn i stekeovnen på ca 200 grader til toppen har satt seg og er gylden.
Pass bare på at håndtaket tåler varmen.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Brokkoli- og pastagrateng
Fremgangsmåte
- Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet.
- Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
- Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen.
- Sett formen midt i ovnen og stek ved 200 grader i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
- Server gratengen nylaget med godt brød til.
Her er våre fristende forslag med brokkoli
Her finner du flere paier og gratenger
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Pastagrateng med broccoli og tomat
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader.
- Dampkok broccolien til den er knapt mør. Sett til sid
- Kok pastaen al dente. La den renne godt av.
- Varm en stekepanne/wok med litt rapsolje. Hakk løken og ha den i pannen. Når løken er myk tilsettes pastaen. Stek på høy varme 3-4 min.
- Ha løk og pasta i en oljet, ovnsfast form
- Del cherrytomatene i to. Legg broccoli og tomater oppå pastaen/ løken.
- Bland sammen rømme og ost. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i formen, og sett den i ovnen på midterste rille.
- La steke til osten er smeltet og gratengen fått litt farge. ca. 20 min.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå