Oppskrifter brokkoli
Quinoasalat med sukkererter, mango og brokkoli
Fremgangsmåte
- Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl litt.
- Skrell og skjær mango i tynne båter. Del opp brokkoli i mindre buketter. Skjær stilken i tynne skiver.
- Kok opp lettsaltet vann i en middels stor kjele. Kok først brokkoli i 3 minutter. Ha i sukkerertene i samme kjele og kok videre i 1 minutt. Hell over i et dørslag og skyld med iskaldt vann. La dryppe av seg.
- Ha brokkoli, sukkererter og mango i en salatbolle. Bland med quinoaen. Miks dressingen og hell over.
- Dressing:
Pisk alle ingrediensene sammen og hell over salaten. Dryss over friske urter.
Fråts i brokkoli - nå er den på sitt aller beste - her er oppskriftene
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 149.60 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Brokkolisalat med feta og bacon
Fremgangsmåte
- Del brokkolien i mindre buketter og kok dem såvidt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
- Finhakk hvitløk og chili.
- Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir.
- Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
- Snitt rødkålen fint.
- Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.
- Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.
- Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen.
Serveres med godt brød til.
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Ole Martin Alfsens brokkolisalat
Fremgangsmåte
- Rens brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt denne i staver på størrelse med bukettene.
- Kok brokkolien i godt saltet vann, sil av og kjøl ned under rennende vann.
- Legg stilkene i vannet ett minutt før bukettene, og kok bukettene i 1 - 4 minutter etter størrelse. Det skal fortsatt være god tyggemotstand i den.
- La brokkolien renne godt av seg og tørk den godt slik at den ikke drar med seg uønsket vann i salaten.
- Skjær soltørkede tomater i strimler, del fetaosten i terninger og kutt vårløken tynt.
- Ha brokkoli på et serveringsfat og legg feta, soltørket tomat, vårløk og kapers over.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over. Dryss eventuelt over litt frisk oregano eller andre urter til slutt.
Tips:
Du kan godt bruke gressløk eller purre i stedet for vårløk. Og friske cherrytomater i stedet for soltørkede. Har du andre grønnsaker i kjøleskapet, ikke nøl med å blande dem inn.
Oppskriften er hentet fra boken Familiekokeboka av Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG