- Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
- Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
- Fres sjalottløk, hvitløk, i tynne skiver, og tomater, hakkete soltørkete, i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken.
- Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
- Lag sausen mens fisken står i ovnen.
- Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Her finner veldig mange oppskrifter med torsk