Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 September 1998 - 16:41

    Apéritifs Polliste fortsetter, selvfølgelig

    Rusmiddeldirektoratet har uttalt til NTB at det etter deres vurdering ikke er lovlig for Apéritif å publisere magasinets egen Polliste. Sludder, sier ansvarlig redaktør Jan H. Amundsen. Vi legger nøyaktig ut hva vi vil på nettet av vin- og brennevinsanmel
    11. september 1998
  • 11 September 1998 - 16:34

    Røyker du sigar?

    Sigarbølgen er over oss, og Apéritifs barometer stiller spørsmålet: Røyker du sigar? Sigarrøyking er trendy som aldri før. Bølgen startet i USA, som du kan lese om i vår artikkel Cigars Only, og nå har den nådd lille Norge. Hvordan er ditt forhold til den
    11. september 1998
  • 11 September 1998 - 15:14

    Pays d'Oc i støtet

    Glem den sørlige halvkule hvis du er på jakt etter superkjøpene. Verdens største vinregion, Languedoc-Roussillon, med 300.000 hektar, har rustet voldsomt opp (og ned) de seneste årene.
    11. september 1998
  • 31 August 1998 - 00:09

    Dyr eleganse

    De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til
    31. august 1998
  • 30 August 1998 - 22:09

    Kjøper du smuglervarer?

    Politikerne tror at de reduserer forbruket vårt av alkohol ved å innføre høyere avgifter og begrense tilgangen. Er det god edruskapspolitkk eller fører det til at folk smugler mer og fremfor alt er villigere enn noen sinne til å kjøpe smuglervarer? Hva me
    30. august 1998
  • 30 August 1998 - 19:20

    Hvor sigar ikke er chict

    Barcelona: Ikke noe land røyker så mye sigarer som Spania. For den gjennomsnittlige Senõr er det like vanlig å røyke en sigar som å ta seg litt tapas, en espresso og et glass brandy på nærmeste bar. Det er befriende ujålete, heldigvis.
    30. august 1998
  • 30 August 1998 - 19:17

    Med smak av lyng

    Tar du en to timers fergetur nordover fra nordspissen av Skottland, havner du i Stromness på den største av øyene som samlet heter Orknøyene. Det mest kjente produktet herfra, i tillegg til vill natur, er single malt whisky. Highland Park er det eneste de
    30. august 1998
  • 28 August 1998 - 18:53

    Øl til desserten

    Oslo (NW): Nå anbefaler norske kokker å drikke øl til desserten. Portvin og søt sherry er ikke lenger en selvfølge. Det gir også god mat å helle øl i retten under tilberedelse.
    28. august 1998
  • 24 August 1998 - 00:54

    Hva drikker du til middagsmåltidet?

    Se, det er spørsmålet Apéritifs baromter stiller denne uken. Noen drikker vann, andre øl eller juice, mens atter andre har vin til middagen. Vi er spente på hva du drikker til hverdags eller i helgen når middagen står på bordet.
    24. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:36

    Eksemplarisk pris

    Bagatelle i Oslo og Craig's Kjøkken i Stavanger kan begge smykke seg med tittelen Norges beste vinkart. Selv om Bagatelle kan tilby et mer kundevennlig prisnivå i dag enn tidligere, er det umulig å konkurrere med Craig's gi-bort-priser.
    23. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:30

    Hummer og vanilje

    Bli med Apéritif på besøk hos Restaurant Cartellet i Stavanger der lokale råvarer i bunn med ekte og ærlige smaker fra nære og fjerne himmelstrøk er resepten til kjøkkensjef Hans Morten Mathiassen. Henger du med for du også oppskriftene hans, og de bør du
    23. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:18

    Leskende Smirnoff

    Som et svar på trenden og behovet for leskende cocktails og longdrinks lanserer markedslederen for vodka - Smirnoff - en ny serie i sin fra før av store familie: Smirnoff Flavours er vodka smakssatt med naturlige aromaer, næmere bestemt fruktkonsentrater.
    23. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:16

    Absoluts motpol

    Absolut får et nytt familiemedlem med seg over dammen. Vin & Sprit i Sverige lanserer vodkaen Sundsvall i høst, foreløpig kun på det amerikanske markedet.
    23. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:10

    Nese for kaffe

    Det franske forlaget Edition Jean Lenoir som i 1981 lanserte luktesettet Le Nez du Vin, har siden utvidet til beslektede områder som kaffe, krydder og sigar. Kaffenesen finnes i to utgaver, en med 6 og en med 36 aromaer, alle på de samme små flaskene som
    23. august 1998
  • 23 August 1998 - 19:06

    Grand Jury Européen

    Juryen (GJE) som oppstod som en europeisk motreaksjon til Parker, er ene og alene en herremann ved navn François Mauss' verk. Siden høsten 1996 har han samlet 24 av vårt kontinents mest prominente neser og ganer med jevne mellomrom for å vurdere viner fra
    23. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:54

    En tawny takk

    Niepoorts 20 år gamle portvin gikk av med seieren i klassen hvit, ruby og tawny. Det aller beste kjøpet får du imidlertid med Rozés Special Reserve som byr på utrolig mye god smak for to hundre kroner.
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:32

    Nesten magisk

    For en vinentusiast innebærer selve ordet portvin noe helt spesielt, nesten noe magisk, og noen av oss vil kanskje tenke tilbake på og gjenoppleve noen av de store opplevelsene vi har hatt med vellagrede, støvete flasker portvin, gjerne åpnet med en portv
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 18:17

    Hva betaler du for vin?

    Apéritifs ukebarometer slipper seg løs nok en gang. Og vi spør: Hvor mye betaler du for en flaske vin.
    13. august 1998
  • 13 August 1998 - 15:01

    Apéritifs lesere er vinelskere

    Det er liten tvil om Apéritifs lesere er stornytere av vin. Det viser magasinets ukebaramoter som har ligget ute i en uke. Hele 11 prosent drikker vin fire til seks ganger i uken og tre prosent hver dag.
    13. august 1998
  • 04 August 1998 - 15:30

    Høsthvitt

    Apéritif har smakt nyhetene på Vinmonopolet i september og gir deg de beste kjøpene, absolutt flest blant de hvite. Dessuten forteller vi deg hva du bør spise til dine nyervervede flasker. En liten trøst til deg som leter etter rødt nytt er det også. Neml
    04. august 1998
  • 02 August 1998 - 22:02

    Dobbel glede

    Er whisky modnet i flere typer fat mer enn en markedsføringsgimmick? Her er en oversikt over merkene som foreløpig er i produksjon og hva som særpreger hver enkelt dobbelmodnede whisky.
    02. august 1998
  • 02 August 1998 - 01:30

    Dyrere taxfree - vil du smugle nå?

    Politikerne setter opp avgiften på det du kan ha med deg utover taxfreekvoten. Gjør de oss alle til lovbrytere? Apéritifs ukebarometer stiller spørsmålet: Vil du smugle nå?
    02. august 1998
  • 01 August 1998 - 19:24

    Castros & Cubas cigarer

    Når det kommer til sigarer er ikke Cuba størst, men best, mest ettertraktet, mest legendarisk, mest mytisk, skriver Esben Hoff, en av forfatterene bak Norges første cigarguide.
    01. august 1998
  • 26 Juli 1998 - 01:16

    Tid for brun tequila

    Den tid er heldigvis over da tequila var synonymt med rå, uhøvlet brennevinssmak drukket som shots på riktig macho vis. I dag vet stadig flere å verdsette tequila i adskillige varianter.
    26. juli 1998
  • 23 Juli 1998 - 19:47

    Ny vår for Kressmann

    Kressmann Monopole, det eldste varemerket fra Bordeaux, feirer 100-års jubileum. Vinen har vært en gjenganger i norske vinkart gjennom en mannsalder.
    23. juli 1998