Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 November 2001 - 13:53

    Farlig frue

    Fru Lysholm, Arcus' nye akevitt, har ertet på seg lederskribenten i avisen Folket: Vi har vanskelig for å se Fru Lysholm som noe annet enn en hån mot kvinner og barn som gjennom tidene er blitt utsatt for vold og andre overgrep fra alkoholiserte menn, skr
    28. november 2001
  • 28 November 2001 - 01:00

    For mye alkohol i flaska

    Vinmakere må tvinges til å klarere deklarere alkoholinnholdet på etiketten på vinen de lager hevder myndighetene i Australia. En undersøkelse foretatt av en australsk avise viser at seks populære viner innholdt langt mer alkohol enn hva som fremgikk på fl
    28. november 2001
  • 27 November 2001 - 11:38

    Viner med en sprudlende fremtid?

    Engelsk vin er ikke noe vi nordmenn til daglig stifter bekjentskap med. Men engelskmennene trosser klimaet og fordommer og hevder seg etter hvert i internasjonale konkurranser. Bli kjent med de beste produsentene, så kanskje du ikke rynker på nesen neste
    27. november 2001
  • 26 November 2001 - 01:00

    Fransk gruppe sier nei til genmodifiserte druer

    En gruppe produsenter har satt seg som mål å hindre bruk av genmodofiserte druer i franske appellasjoner.
    26. november 2001
  • 23 November 2001 - 11:26

    En glad gutts sekkjepose

    108 prominente gjester fra hele verden inntar vakre og ærverdige Gildehallen. Restauratør Per Olav Solem, alias Gossa-Per, står klar med seksretters middag. Han har stått på for å servere en uforglemmelig middag under åpningen av årets Bjørnsonfestival. S
    23. november 2001
  • 23 November 2001 - 01:00

    Organisasjonsendringer i Bacardi-Martini Norge

    Trond Karlsen går over fra stillingen som Country Sales Manager til Commercial Director. Dette skjer som et ledd i den ekspansive utvikling som har skjedd og skal skje i Bacardi-Martini Norge AS.
    23. november 2001
  • 22 November 2001 - 01:00

    Ingen nederlagstemning i Burgund etter prisras

    Prisene falt som en stien i den årlige auksjonen under Hospices de Beaune i forrige uke. Noen insidere hevder at det i det lange løp kanskje er et gode
    22. november 2001
  • 21 November 2001 - 10:00

    Inviter til fest i høstmørket

    Mennesker sammen omkring god mat og godt drikke... lukke verden ute. Glemme regn, vind og mørke for en stund - bare være sammen. Vi kunne lære mye av amerikanernes tradisjoner med høsttakkefesten "Thanksgiving"!
    21. november 2001
  • 20 November 2001 - 15:32

    Test av rødviner fra Nord-Portugal

    Portugal, denne gangen representert med 33 viner fra de nordlige regionene Beiras, Dão, Bairrada og Douro, er en pålitelig leverandør av gode rødviner til gode priser. Som dessuten er gode matviner, særlig til gryter, kjøttretter med saus, kjøtt av så vel
    20. november 2001
  • 20 November 2001 - 12:14

    Englands matambassadør

    "Det er ingen tvil om at jeg er Englands matambassadør nummer én". Utsagnet hadde uten tvil blitt sett på som selvskryt og usanne overdrivelser hvis påstanden var blitt fremsatt av alle andre enn Jamie Oliver. The Naked Chef. Som strutter av selvtillit et
    20. november 2001
  • 20 November 2001 - 01:00

    Ny vinskandale i Burgund

    I den siste vinskandalen i Burgund som ble avslørt i forrige uke opptrer en velrenommert senior vinmaker. Pierre Bitouzet innrømmer at han har fylt tønnene med vin fra Syd-Frankrike og solgt den som Burgund. Myndighetene har reist tiltale mot ham for bedr
    20. november 2001
  • 19 November 2001 - 01:00

    Fantastisk tysk vinhøst

    Som i resten av Europa var september fuktig og kjølig hvilket satte nervene til produsentene på en hard prøve. Druene kunne endt opp som råtne klaser. Men regnet stoppet i tide og ble etterfulgt av en lang "Indian Summer" som kan gjøre årgangen til en av
    19. november 2001
  • 16 November 2001 - 15:41

    God mat på kroken

    Dette er trolig hovedgrunnen til at vi hele tiden skaffer oss nye kokebøker: De blir rett og slett bare bedre og bedre, og vi klarer oss dårligere uten. Ta nå for eksempel Norsk sjømat av Lars Barmen. En fiskebok for alle - som inneholder "alt".
    16. november 2001
  • 16 November 2001 - 15:15

    Slik velger du vin til mat

    Apéritif viser deg hvordan du kan lykkes i dine vinvalg til maten. Vi har samlet en rekke artikler som forteller deg hvilke viner og mat som passer best sammen - og ikke minst; hvorfor det er slik. 
    16. november 2001
  • 16 November 2001 - 01:00

    Verdens største smakerom

    Paul Jaboulet Ainé i Rhône har laget kanskje verdens største rom for smaking i noen kjempegrotter i Crozes-Hermitage. De ble brukt av huleboere for tusenvis av år siden. Under andre verdenskrig ble flymotorer reparert der. Men nå har vinen inntatt hulene
    16. november 2001
  • 15 November 2001 - 01:00

    Rekordvekst for grensehandelen i oktober

    I oktober økte nordmenns kjøp av vin og brennevin med 59,5 prosent i forhold til samme måned i fjor. Det er suveren rekord i år for en enkelt måned, og det er handelen med vin som øker mest.
    15. november 2001
  • 14 November 2001 - 01:00

    Italiensk vin selges en primeur på nettet

    En tysk forretningsmann, Mako Onfermann, har startet nettsiden winetip.com dr han nå selger italiensk vin en primeur, i fat, som er vanlig i Bordeaux.
    14. november 2001
  • 13 November 2001 - 01:00

    Arkeologer fant 2000 år gammel vingård

    Allerede for 2000 år siden ble det produsert vin i Egypt av romerne. Det viser utgraveringer som nå er foretatt i Nil-deltaet nær Alexandria. Fremdeles produseres det både rød- og hvitvin i området
    13. november 2001
  • 12 November 2001 - 18:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 11:03

    Nord-Norges egen akevitt

    Det skulle gå mange år før det nordnorske folk fikk en akevitt som de kunne kalle sin egen, men nå har det skjedd - med lansering på hederskronte Harald Jarl - for anledningen ved kai i Oslo.
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 01:00

    Folk foretrekker fruktighet fremfor ettersmak

    En tysk undersøkelse viser at de som drikker vin foretrekker en fruktig vin fremfor en med mye syre og lang ettersmak. Gjennomsnittet mener at sistnevnte karakterer er lite ønskelig. Undersøkelsen er basert på nesten 3500 intervjuer med ikke-eksperter på
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 14:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 09 November 2001 - 10:00

    All grunn til glede - også for lagring

    I fjor konkluderte vi med at det aldri har vært laget så mye godt juleøl noensinne. Og julestemningen er minst like høy i år med mange velkomponerte juleøl i så vel klasse D, juleøl og julebrygg, som i klasse F som er det ekte juleølet.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 01:00

    Salget av Beaujolais Nouveau opp i USA og i Norge...

    Mens resten av verden er mindre opptatt Beaujolais Nouveau øker salget i USA. Georges Duboeuf er den produsenten som har størst suksess. - I Norge er det lovende produkter på gang til den 15. november, sier Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 01:00

    Russland nasjonaliserer vodkaproduksjonen

    Det statlige russiske patentkontoret har overført rettighetene til 43 vodkamerker til landbruksdeaprtementet. På et øyeblikk er hva som opplagt er et lukrativt produkt nasjonalisert. Tiltaket er det siste i en rekke for å få alkoholindustrien under statli
    09. november 2001