Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 Februar 2005 - 15:38

    Oslo 15. mars - Topp vin og topp mat

    Vi inviterer til flott middag på restaurant Vitis Vinifera der du får møte topp-produsenten Domaines Schlumberger fra Alsace og smake deres viner gjennom hele måltidet.
    03. februar 2005
  • 03 Februar 2005 - 12:28

    Single er trendy

    Single malt whisky blir stadig mer populært verden over. Og de riktige kjennerne melder seg inn i den internasjonale klubben Scotch Malt Whisky Society.
    03. februar 2005
  • 02 Februar 2005 - 01:00

    Bli årets skreimester

    Er du kokk på hotell eller restaurant? Bli årets skreimester og vinn en tur til Bocuse d'Or 2007!
    02. februar 2005
  • 01 Februar 2005 - 16:35

    Fremtidig glede

    De beste portvinene fra 2000-årgangen kommer til å bli like legendariske som de beste årgangene i forrige århundre. Men de fleste av dem må lagres en stund.
    01. februar 2005
  • 01 Februar 2005 - 01:00

    Frankrike og EU destillerer 1.000.000.000 liter vin

    Franske myndigheter har foreslått for EU å destillere hele 1 milliard liter vin.
    01. februar 2005
  • 31 Januar 2005 - 11:00

    Sideways - den første seriøse film om vin

    Nå har du som abonnerer på Apéritifs nyhetsbrev mulighet til å være med oss på førpremiere for denne filmen som har fått amerikanerne til å strømme til kinoene. Filmen, som er dedikert temaet vin og spesielt Pinot Noir, har også sørget for at salget av Pi
    31. januar 2005
  • 28 Januar 2005 - 10:37

    Test av bag-in-box

    Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.
    28. januar 2005
  • 27 Januar 2005 - 01:00

    Wok med lammekjøtt

    Få er klar over at ideen bak woken var å spare brensel i det overfylte Kina. Derfor skal maten skjæres i småbiter, slik at mest mulig av overflaten raskt kommer i kontakt med varmen.
    27. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 14:59

    Landslag for vinkelnere

    Arbeidet med et landslag for vinkelnere er godt i gang. Knut Espen Misje, Dan Lystad og Ken Canaiolo Engebretsen håper at den første samlingen allerede kan avholdes i mars/april. Det er fortsatt mulighet til å få en landslagsplass som vil innebære spissko
    26. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 14:55

    Jakten på nordisk mat

    Restaurant Noma prøver å gi svaret på hva nordisk mat er. Så langt har jakten plassert københavnrestauranten på verdens gourmetkart.
    26. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Skinkebiff med pasta

    Midtveis i uken serverer vi en saftig skinkebiff med ostesaus og grønnsaker. Her passer det også svært godt med en italiensk rødvin av den litt rimeligere sorten.
    26. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Food & Fun i Reykjavik

    For fjerde gang arrangeres festivalen Food & Fun i Reykjavik. Fra 16. til 20. februar skal 12 verdenskjente kjøkkensjefer konkurrere i hver sin restaurant i Reykjavik.
    26. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Vinmonopolets toppledelse forklarer seg også

    Bergens Tidende og flere andre medier skriver i dag at Vinmonopolets direktør og hans kone deltok på en reise til OL i Sydney sammen med andre næringslivsledere i 2000. Turen var betalt av selskapet Bravida.
    26. januar 2005
  • 25 Januar 2005 - 15:15

    7. mars i Oslo - Whiskysmaking med Highland Park

    Virkelig gammel whisky blir deg til del når Gerry Tosh, Global Ambassador for Highland Park, kommer til Oslo og gir deg muligheten til å (gjen)oppdage Highland Parks' unike karakter.
    25. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 12:34

    Slik smaker en vin fra 1893

    Selv om Mouton 1945 regnes som den beste rødvin som noensinne er laget, finnes det utfordrere - også fra samme vinhus.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 01:00

    Linie vokser i fallende tysk marked

    2004 ble nok et godt år for Linie Aquavit i det tyske markedet. Linie spiser seg innpå konkurrentene og er i ferd med å bli tyskernes foretrukne akevitt. I et fallende marked velger tyske konsumenter i større grad norsk kvalitet fremfor billige produkter.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 01:00

    VBF vil granske egne medlemmer

    Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) ser svært alvorlig på nyheten om at en av Vinmonopolets leverandører har brutt regelverk i sin kontakt med Vinmonopolets ansatte.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 01:00

    Ekjord endrer rutiner

    Basert på medienes dekning av påstander om smøring av medarbeidere i Vinmonopolet, ønsker Ekjord AS å oppklare sin rolle.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 01:00

    Vinmonopolet suspenderer samarbeidet med Ekjord

    Vinmonopolet har besluttet å suspendere samarbeidet med vinimportøren Ekjord as inntil pågående sak er tilstrekkelig belyst.
    21. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 11:34

    Vintagefølelse

    Late Bottled Vintage er i motsetning til de langt dyrere og mer prestisjetunge vintagevinene beregnet for konsum når den slippes på markedet.
    19. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 01:00

    IHEGGAT med unikt masterstudie

    Frankrikes institutt for gastronomi og god smak lanserer nå et unikt masterstudie.
    19. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 15:37

    Vinsmaking med Michel Laroche i Stavanger, Oslo og Bergen

    På det nye årets første vinsmakinger får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du skal smake hele 10 viner på våre tre smakinger i Stavanger, Oslo og Bergen
    18. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 11:13

    Gi Gamalosten sjansen

    Gamalosten og andre norske surmelksoster fortjener et annet endelikt enn de har i dag. Her får du historien bak denne mytebefengte osten.
    18. januar 2005
  • 15 Januar 2005 - 08:00

    Kalkunbiff-gryte

    Kalkun kan meget vel benyttes som basiskjøtt i gryteretter. For selv om kjøttet i seg selv ikke har så mye smak vil det sammen med de øvrige ingrediensene være med på å skape en smaksrik og flott gryterett. Behovet for en matchende drikke dekkes av den sp
    15. januar 2005
  • 14 Januar 2005 - 15:22

    Har du sansen for Drambuie?

    Fra fjorårets finale av The Drambuie Cocktail Competition har vi tidligere presentert bl.a. vinnerdrinken. Her følger Tor Bru sitt bidrag som havnet på sjetteplass.
    14. januar 2005