Vinmonopolets toppledelse forklarer seg også

Bergens Tidende og flere andre medier skriver i dag at Vinmonopolets direktør og hans kone deltok på en reise til OL i Sydney sammen med andre næringslivsledere i 2000. Turen var betalt av selskapet Bravida.
Redaksjonen
26 Januar 2005 - 02:00

Administrerende direktør Knut Grøholt har redegjort for reisen til Sydney overfor Vinmonopolets styreleder Harald Arnkværn. Dette inngår nå i den granskingen Vinmonopolet gjennomfører etter påstander om uønsket påvirkning av ansatte i Vinmonopolet.
 
Grøholt har også redegjort for en reise til friidretts-VM i Athen i 1998, betalt av Telenor.
 
- Min vurdering er at dette er relevant og normal omgang med andre personer i nærings- og samfunnslivet. I lys av de siste dagers hendelser har jeg orientert styreleder, og disse forholdene skal vurderes i den pågående granskingen på samme måte som andre forhold, kommenterer Grøholt.
 
Etter at det er reist spørsmål om reisevirksomheten skal beskattes, har Grøholt kontaktet skattejurist. Skattejuristen vil varsle ligningsmyndighetene dersom det er grunnlag for det.
 
- Skattejuristen vurderer dette nå, og har ikke gitt meg endelig svar, men dersom dette skulle vært oppgitt har jeg gjort noe kritikkverdig, sier Grøholt.
 
I alt rapporterer 16 toppledere og nøkkelpersoner i Vinmonopolets toppledelse på bred basis om sin virksomhet de siste åtte årene, for å bidra til å avdekke mulige forsøk på uønsket påvirkning i forholdet mellom ansatte og leverandører. Rapportene avlegges til Vinmonopolets styreformann, og advokat Erling Grimstad som har påbegynt sitt granskningsarbeid.
 
Kilde: NTB

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her