Hyggelig tilbud

Mens politikerne krangler om avgifter og statsbudsjettet, og selvsagt ikke blir enige om noe som letter trykket i din og min lommebok, kan vi glede oss over priskutt helt uavhengig av avgiftsdiskusjonen.
Aase E. Jacobsen
24 Oktober 2002 - 02:01

Det er imidlertid ikke snakk om prisdumping. Ukens vin Ch. Lamargue 2004/2005 (30550) er satt ned en tier i forhold til siste polpris. Men den er likevel billigere enn da den kom på det norske markedet for over tre år siden. Og fremstår dermed som et meget godt kjøp.

For ni tiere får du en parfymert og småelegant vin. Duften er lett krydret med røde bær, skogsbær, urter og jordsmonn. Smaken er saftig med gode syrer og bløte tanniner, bra fedme, bærsødme og mokkapreg fra midten og utover. Ettersmaken byr på krydder og lakris. I det hele tatt en god vin som er ganske fleksibel når det gjelder bruksområder. Enten du bare har lyst på et glass vin eller skal nyte den til maten. Perfekt til steik av lam eller svin eller lammefilet med sjysaus og gjerne tilbehør med innslag av krydder og urter.

Ch. Lamargue 2000 er en såkalt AOC Costières de Nîmes som er området midt mellom Languedoc og Rhône. Den har dermed litt av begge deler ved seg selv om den nok slekter mest på førstnevnte. Druemiksen er 60 prosent syrah, 30 prosent grenache og resten mourvèdre. Fremstillingen er relativt tradisjonell, men vinen har kun vært i kontakt med stål. Den er derfor best å nytes i ung alder, mens saftigheten er på topp, fra nå av og det nærmeste året.

Produsent er Domaine Lamargue som i dag eies av Campari-konsernet. I løpet av tjue år fra frem til 1999 hadde den tidligere svenske (skånske) storbonden Anders Bergengren ansvaret, og han klarte å løfte renomméet anselig for de 70 hektar som eiendommen omfatter. I 1999 kjøpte den styrtrike italienske familien Bonomi (som også eier Sella & Mosca) domainet. Og begynte en storstilt opprustning av så vel de eksteriør- som de interiørmessige sidene ved eiendommen. Og i år overtok altså Campari som har intensjoner om å fortsette jakten på perfeksjon.

Nicolas Segura har ansvaret for vinene. Han er fransk ønolog med erfaring fra New Zealand og Australia i tillegg til fra europeiske vinregioner. Alt overvåkes av Mario Consorte, sjefsønologen til Sella & Mosca og for øvrig president for den italienske ønologforeningen.

Foreløpig lages det tre AOC-viner, en hvit og en rosé i tillegg til ukens røde. Dessuten Vin de pays d'Oc av druene chardonnay, viognier, merlot, cabernet sauvignon og syrah som Bergengren i sin tid sørget for å plante. Med Bergengrens gode toppviner i minne, er det sannsynlig at det fremtidige konseptet for Lamargue også vil inkludere noe i dette sjiktet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her