Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 22 September 2008 - 11:25

    Potetenes grand cru

    Tromspotets nysatsing i Silsand på Senja har gitt potetene et nytt liv med hjelp av hypermoderne teknologi.
    22. september 2008
  • 18 September 2008 - 01:01

    Dolcetto grand cru

    Dogliani gir dolcettodruen de aller beste forhold for å yte maksimalt. Som disse to godbitene.
    18. september 2008
  • 17 September 2008 - 16:27

    På vei mot toppen i Navarra-området

    Chivites pago-viner har plassert seg helt i teten av den nye spanske vineliten. Om det er nok til å løfte hele Navarra-området dit også gjenstår å se. Men denne tradisjonsrike produsenten har mye annet godt i bakhånd.
    17. september 2008
  • 17 September 2008 - 01:01

    Kjøttfull og silkemyk med italiensk touch

    Denne argentinske vinen minner mer om viner fra produsentens røtter i Piemonte.
    17. september 2008
  • 12 September 2008 - 11:30

    Lag en spansk en

    Omelett er ikke så enkelt som det høres ut. Og spansk omelett stiller helt spesielle krav til kokken. Men følger du instruksene nøye, og holder tunga rett i munnen, kan du fryde deg over en rett som fryder tunga og som skylles ned med godt drikke.
    12. september 2008
  • 11 September 2008 - 01:01

    Lekkert til kjelleren

    Denne bordeauxen har vi stor tro på som kandidat for fremtidige smaksopplevelser. Rimelig er den også.
    11. september 2008
  • 10 September 2008 - 01:01

    Pris- og smaksbomber fra sør

    Puglia har et virvar av underområder, og disse vinene kommer fra et av de minste, og desto mer interessante.
    10. september 2008
  • 05 September 2008 - 11:12

    Ukjent kraft

    De røde vinene fra baskerlandskapet Irouleguy er som skapt for det lokale kjøkken, men ikke desto mindre har de et stort potensial utenfor regionen. Det sørger områdets ambisiøse vinprodusenter for.
    05. september 2008
  • 04 September 2008 - 01:01

    Natural born killers

    Det må være lov å tjuvlåne en kultfilmtittel når disse smaksbombene av noen viner skal beskrives.
    04. september 2008
  • 03 September 2008 - 01:01

    Domaine des Treilles er ett av to knallkjøp fra Rhône

    Syrah blir knapt bedre andre steder enn i Rhône. Få viner er så gode kjøp som disse to.
    03. september 2008
  • 29 August 2008 - 08:01

    Myteomspunnet delikatesse

    Våg en hval heter det i reklamen, og har du ikke våget før i sommer, bør du benytte sjansen nå til et herremåltid med sommerens vilt. Som får følge av sommerens frukter og noe godt i glasset.
    29. august 2008
  • 28 August 2008 - 01:01

    Perfeksjonisme fra Abruzzo

    Italiensk prestisjechardonnay helt uten fat er nesten for godt til å være sant. Men den er både knallgod og svært så virkelig.
    28. august 2008
  • 27 August 2008 - 01:01

    Knallgodt til sjømaten

    At italiensk hvitvin fra innlandet kan hamle opp med sjømaten så godt som disse har sine naturlige forklaringer.
    27. august 2008
  • 22 August 2008 - 12:05

    Bar, børs og katedral

    Knapt noe sted passer uttrykket børs og katedral bedre enn for Soul Bar Restaurant og Casino i Aberdeen.
    22. august 2008
  • 21 August 2008 - 01:01

    Chabliskrefter

    Disse tre chablisene har mer kraft enn de fleste andre i sin kategori. Uten at de koster noe mer.
    21. august 2008
  • 20 August 2008 - 01:01

    Drøm til krabbene

    Denne vinen er ikke bare perfekt til krabber og annet skalldyr. Årgang etter årgang. Den er også en drøm for lommeboka.
    20. august 2008
  • 14 August 2008 - 17:02

    Smaksbombe fra taxfree'n

    Denne argentinske rødvinen er 35 kroner billigere på flyplassen.
    14. august 2008
  • 14 August 2008 - 01:01

    Sauvignon i særklasse

    Pouilly-fumé koster mer enn sancerre. Det er ikke alltid den er verd de ekstra kronene. Bortsett fra i dette tilfellet.
    14. august 2008
  • 13 August 2008 - 01:01

    Fransk hvitt røverkjøp

    Sauvignon blanc med et anstrøk av Chablis heter Saint-Bris, og denne utgaven er i tillegg et knallkjøp.
    13. august 2008
  • 12 August 2008 - 14:35

    Perfekt Mosel grand cru

    Strekningen Wehlen, Graach, Bernkastel, Brauneberg byr på den høyeste tettheten av såkalt erste lage, grand cru, i hele Mosel-distriktet. Det finnes heller knapt noe sted på jorden hvor rieslingdruen uttrykker seg bedre.
    12. august 2008
  • 03 Juli 2008 - 14:43

    Nordisk fulltreffer

    Nå kan Merete Bø føye nok en tittel til samlingen. Vår mest lovende kvinnelige vinkelnerfunn noen sinne er nemlig nordisk mester.
    03. juli 2008
  • 02 Juli 2008 - 12:18

    NM-tittel for fjerde gang

    Heini Petersen sikret seg sin fjerde NM-seier i årets mesterskap som fant sted i strålende Stavanger-solskinn.
    02. juli 2008
  • 26 Juni 2008 - 01:01

    Knallkjøp i rosa

    Denne vinen er et av sommerens beste kjøp i den rosa kategorien.
    26. juni 2008
  • 25 Juni 2008 - 01:01

    To hvite du må kjøpe

    To rimelige italienske hvitviner som begge er økologiske, men likevel svært forskjellige, er ukens meny.
    25. juni 2008
  • 19 Juni 2008 - 01:01

    Ekstra godt til grillmaten

    Denne vinen behøver du ikke legge i kjelleren, men bare nyte i langdrag til sesongens godsaker fra grillen.
    19. juni 2008