Chivites pago-viner har plassert seg helt i teten av den nye spanske vineliten. Om det er nok til å løfte hele Navarra-området dit også gjenstår å se. Men denne tradisjonsrike produsenten har mye annet godt i bakhånd.
Omelett er ikke så enkelt som det høres ut. Og spansk omelett stiller helt spesielle krav til kokken. Men følger du instruksene nøye, og holder tunga rett i munnen, kan du fryde deg over en rett som fryder tunga og som skylles ned med godt drikke.
De røde vinene fra baskerlandskapet Irouleguy er som skapt for det lokale kjøkken, men ikke desto mindre har de et stort potensial utenfor regionen. Det sørger områdets ambisiøse vinprodusenter for.
Våg en hval heter det i reklamen, og har du ikke våget før i sommer, bør du benytte sjansen nå til et herremåltid med sommerens vilt. Som får følge av sommerens frukter og noe godt i glasset.
Strekningen Wehlen, Graach, Bernkastel, Brauneberg byr på den høyeste tettheten av såkalt erste lage, grand cru, i hele Mosel-distriktet. Det finnes heller knapt noe sted på jorden hvor rieslingdruen uttrykker seg bedre.