Philippe Fauré-Brac har i drøyt to tiår gledet og overrasket sine gjester med stadig nye og alltid like gode kombinasjoner av mat og vin. Bistrot du Sommelier er fortsatt et unikt sted ikke bare i Paris, men også i verden.
Thandi er ikke bare verdens første fairtrade-vin, den er også et resultat av et omfattende program for større rettferdighet innen sørafrikansk jordbruk.
Landbasert oppdrett av dypvannsfisken flekksteinbit høres ut som en motsetning, men Tomma Marinfisk har klart å knekke koden som skal gjøre den til den nye gourmetfisken.
Hervé og Béatrice Souhaut er helhjertete vinnaturister som ikke er redd for å slåss mot vinmyndighetene for å få lov til å følge sin intuisjon og magefølelse. Takk og lov, for deres syrah er i en klasse for seg.
Norditalienske San Michele Appiano klarer mesterstykket å lage viner av pinot blanc med stor karakter. Deres riesling og sauvignon står heller ikke tilbake for sine konkurrenter lenger nord.
Navarras renommé som roséregion er overdrevet. Ikke det at det er noe galt med de rosa vinene, heller tvert imot. Men det skjer nemlig masse interessant innen de andre kulørene også.