Denne herlige salaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.
Denne herlige salaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.
Det blir knapt bedre enn fish and chips laget på denne måten. Silkemyk fisk omkapslet av knasende sprø røre er snadder for store og små. Ertepurè og tartarsaus er klassisk tilbehør.
En skikkelig kraftpakke av en kveiterett. Det er selvfølgelig tilbehøret med på å gjøre den til. Du kan bruke en annen type hvit fisk.
Får du ikke tak i breiflabb kan du bruke torsk, sei eller steinbit eller laks. Safranrisottoen trives godt sammen med alt fra havet.
Her skal du pakke stykker av torsken inn i Parma-skinke. Og ved siden av skal du servere byggotto. Du finner alt i oppskriften.
Denne pastaretten får ekstra mye smak fra blåskjellene som også bidrar med kraft til sausen.
Fiskekaker kan varieres på mange måter. Her har vi brukt steinbit, men du kan bruke annen hvit fisk som sei, torsk eller hyse/kolje. Server med kokt ris og strimler av gulrot og agurk.
Med kamskjell servert med grønn ertesuppe og asparges har du oppskriften på et gourmetmåltid som imponerer.
Tacolefser fylt med krydret torsk, tacosaus- og guacamole-dip er perfekt kosemat.
Denne retten med det beste fra havet må du prøve. Steinbit og blåskjell er en herlig kombinasjon.
Skrei er sesongbasert gourmetfisk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Med kremet sellerirotskum og en syrlig og jordlig rødbetesalat smaker den ekstra godt.
Herlige kamskjell smaker ekstra godt med fenikkel og vinterens beste sitrus. Denne lekre retten kan du imponere med
Causa er en potetrett som tradisjonelt serveres som to lag med potetpure med fisk, avocado og majones i mellom. Her er en annen variant.
Pakker du inn torsken i parmaskinke og serverer pannestekte poteter ved siden av kan du bare glede deg.
Marinerer du torskefilet i noen dager får den en karamellisert overflate som gjør den ekstra smaksrik. Med tilbehøret blir det en favoritt.
Pokè bowl eller Pokèbolle er for mange den nye sushien og en stor konkurrent til fredagstacoen. Her kan hele familen trikse og mikse og lage sin egen favoritt. Raskt og lage, utrolig godt og næringsrikt.
Blåskjell er aller best i vintermånedene. Med deilig asiatiske smaker varmer denne retten garantert opp vintermørket.
Denne luksuriøse oppskriften blander to av de deiligste sjømatrettene; skagenrøre og lobster roll. En enkel rett for dager du virkelig skal flotte deg.
I denne salaten kan du bruke enten kryddersild, som demper den markante sildesmaken, eller spekesild, som altså har en renere karakter.
Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sostifikert middag på 10 minutter.