Fish & chips med ertepuré og tartarsaus
Apéritif

Fish & chips med ertepuré og tartarsaus

Det blir knapt bedre enn fish and chips laget på denne måten. Silkemyk fisk omkapslet av knasende sprø røre er snadder for store og små. Ertepurè og tartarsaus er klassisk tilbehør.

Fremgangsmåte

  1.  Forvarm frityroljen til 160C. 
  2. Lag chips ved å koke potetskivene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Ha vannet av potetene og tørk godt med kjøkkenpapir eller håndkle. Vann og frityrolje er ikke en god kombinasjon. Stek potetene i omganger i den varme frityroljen i 3-4 minutter. De skal ikke få farge. La renne av seg på et kjøkkenpapir.
  3. Skru opp varmen på frityroljen til 180C.
  4. Bland sammen hvetemel (tipo 00), rismel, salt, sukker og bakepulver i en stor bolle. Tilsett kulsyrevann og øl og bland til røren kommer sammen. Pass på å ikke overmikse røren. 
  5. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver i en seperat bolle.  Salte fiskefilettene lett og tørk av evt fuktighet som trekkes ut av fisken. Ha fisken først i den tørre melblandingen. Pass på at alle sidene er dekket av mel, og dunk av overflødig mel.
  6. Ha så fiksefilettene over i røren. Få et jevnt lag røre over fiskefilettene før du forsiktig senker fisken ned i den varme frityr gryten. OBS. Ikke slipp fisken rett ned i oljen da den vil synke til bunn og brenne fast der.
  7. Stek fiskefilettene i 3-4 minutter, før du snur dem og steker videre i ca 4 minutter til fillettene er gylne og sprø. La renne av seg på et kjøkkenpapir og krydre med salt mens fiksen er rykende varm. 
  8. Skru opp varmen på frityroljen til 190C. 
  9. Lag ertepurè ved å koke ertene i 2 minutter i lettsaltet vann. Ha de kokte ertene i en stekepanne med smør, sjalottløk, hvitløk og salt og pepper over middels-varme. Når sjalottløken er blank, moser du ertene med en potetstapper eller gaffel. Blandingen skal være ganske grov. Ha i finhakketmynte til sist. Lag tartarsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Smak til med salt, pepper og sitron.
  10. Ha potetskivene tilbake i den varme oljen. Stek i omganger til de er gylne og sprø- Ca 4-5 minutter. La renne av seg på et kjøkkenpapir og krydre med salt mens chipsen er rykende varm. 
  11. Server fish & chips rykende varm med ertepurè, tartarsaus og rikelig med sitron. 

Tips:
Det er enklest å lage fish and chips i en frityrgryte, men du kan også benytte en stor støpejernsgryte fylt med frityrolje. Ha bare et termometer som går opp til 250C for hånden. 

Flere oppskrifter med Fish and Chips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her