Fish & chips med ertepuré og tartarsaus
Apéritif

Fish & chips med ertepuré og tartarsaus

Det blir knapt bedre enn fish and chips laget på denne måten. Silkemyk fisk omkapslet av knasende sprø røre er snadder for store og små. Ertepurè og tartarsaus er klassisk tilbehør.

Fremgangsmåte

  1.  Forvarm frityroljen til 160C. 
  2. Lag chips ved å koke potetskivene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Ha vannet av potetene og tørk godt med kjøkkenpapir eller håndkle. Vann og frityrolje er ikke en god kombinasjon. Stek potetene i omganger i den varme frityroljen i 3-4 minutter. De skal ikke få farge. La renne av seg på et kjøkkenpapir.
  3. Skru opp varmen på frityroljen til 180C.
  4. Bland sammen hvetemel (tipo 00), rismel, salt, sukker og bakepulver i en stor bolle. Tilsett kulsyrevann og øl og bland til røren kommer sammen. Pass på å ikke overmikse røren. 
  5. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver i en seperat bolle.  Salte fiskefilettene lett og tørk av evt fuktighet som trekkes ut av fisken. Ha fisken først i den tørre melblandingen. Pass på at alle sidene er dekket av mel, og dunk av overflødig mel.
  6. Ha så fiksefilettene over i røren. Få et jevnt lag røre over fiskefilettene før du forsiktig senker fisken ned i den varme frityr gryten. OBS. Ikke slipp fisken rett ned i oljen da den vil synke til bunn og brenne fast der.
  7. Stek fiskefilettene i 3-4 minutter, før du snur dem og steker videre i ca 4 minutter til fillettene er gylne og sprø. La renne av seg på et kjøkkenpapir og krydre med salt mens fiksen er rykende varm. 
  8. Skru opp varmen på frityroljen til 190C. 
  9. Lag ertepurè ved å koke ertene i 2 minutter i lettsaltet vann. Ha de kokte ertene i en stekepanne med smør, sjalottløk, hvitløk og salt og pepper over middels-varme. Når sjalottløken er blank, moser du ertene med en potetstapper eller gaffel. Blandingen skal være ganske grov. Ha i finhakketmynte til sist. Lag tartarsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Smak til med salt, pepper og sitron.
  10. Ha potetskivene tilbake i den varme oljen. Stek i omganger til de er gylne og sprø- Ca 4-5 minutter. La renne av seg på et kjøkkenpapir og krydre med salt mens chipsen er rykende varm. 
  11. Server fish & chips rykende varm med ertepurè, tartarsaus og rikelig med sitron. 

Tips:
Det er enklest å lage fish and chips i en frityrgryte, men du kan også benytte en stor støpejernsgryte fylt med frityrolje. Ha bare et termometer som går opp til 250C for hånden. 

Flere oppskrifter med Fish and Chips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her