Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
Sil og ta vare på kraften til tomatsausen.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje. Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
Tilsett hermetiske tomater, vann og blåskjellkraften, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
Smak til med sukker, salt og kajennepepper. Kjør sausen jevn med en stavmikser.
Vend inn blåskjell og pasta.
Server blåskjellpasta med ruccolasalat og revet parmesan
Her kan du lese om hvor nyttige blåskjellene er
Se alt du kan lage med blåskjell
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig