- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
- Tørk kamskjellene godt, og dryss over salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken.
- Skjær asparges i 6 like store deler og stek dem i stekepannen i 3-4 minutter uten at den vaskes først.
- Ertesuppe:
Finhakk gressløk. - Kok opp helmelk og smør, ha i erter og la det koke i 5-7 minutter.
- Tilsett gressløk og kjør det glatt med stavmikser eller i blender.
- Smak til med salt og pepper.
- Server ertesuppen i varme tallerkener, og ha i kamskjell og asparges. Drypp gjerne litt olivenolje over suppen.
Her er mange oppskrifter med kamskjell som du må prøve