- Lag fennikelpurè ved å varme olivenolje i en stor kjele over medium varme. Tilsett fennikelfrø, salt og løk og stek løken blank.
- Tilsett så finsnittet fennikel og stek videre i ca 20 minutter til fennikelen er myk og karamelisert. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Ha så i hvitvin.
- Når hvitvinen har kok ut tilsett kremfløte og la småkoke i et par minutter. Ha blandingen over i en blender eller kjør med stavmikser til en jevn purè. Smak til med sitron og salt. Sett til side og hold varm.
- Visp sammen olivenolje, sjalottløk og saften av 1 blodappelsin i en stor bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett fennikel og skiver av blodappelsin. Bland forsiktig.
- Varm olivenolje i en stor stekepanne over høy varme. Tørk kamskjellene lett med kjøkken papir og krydre med salt og pepper.
- Stek kamskjellene med den flate siden ned til de er gyllne, ca 2-3 minutter. Snu kamskjellene og tilsett smør i pannen. Stek i ytterligere 1 minutt, mens du øser det varme smøret over kamskjellene.
- La kamskjellene renne litt av seg på kjøkkenpapir.
- Smør fennikelpurè på hver tallerken, dander salaten pent over. Ha 5 kamskjell på hver tallerken. Topp med kapers, pistasj og fennikelskudd.
- Tips:
Retten er like god som både forrett og hovedrett. Oppskriften er nok til 6 personer som forrett, men da behøves kun 18 kamskjell (3 per person).
Her finner du mange flotte oppskrifter med kamskjell