Del fisken i fire porsjonsstykker. Varm oljen i en panne og stek fisken på den ene siden. Snu og stek videre på den andre og ha samtidig oliven og persille i pannen. Ta fisken ut av panne og øs oliven/persille over fisken. Hold varm. Kok ut pannen med hvitvin og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper og ta være på sjyen.
Safranrisotto:
Varm oljen i en tykkbunnet kjele og stek løk på middels varme til de er gjennomsiktig. Tilsett ris, og rør mens du lar risen bli blank (ca 2-3 minutter). Ha i safran og rør godt.
Tilsett så hvitvin og kok helt inn. Tilsett fiskekraften, rør godt, kok opp og legg på lokk. Skru ned varmen til lav styrke og lar risottoen koke til al dente, ca 15 minutter. Rør inn smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
Server fisken oppå risottoen med sjyen rundt og gjerne med en salat ved siden.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig