Steinbit:
Skjær steinbitfileten i fire. Varm olje og smør i en panne og stek fisken på begge sider. Smak til med salt og pepper og hold varm.
Blåskjellsaute:
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger. Varm olivenolje i en gryte. Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk. Tilsett hvitvinen og kok opp. La koke i noen minutter. Legg en rist over og hell blåskjellene på toppen. Legg på lokk og skru opp varmen. La koke i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og hold varme.
Tilsett matfløte i kraften og kok inn noen minutter.
Del opp paprikaen i fire og fjern frøene og stilken. Dypp paprikabåtene i kokende vann i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet. Skjær i terninger.
Gjør det samme med brokkoli delt opp i små buketter.
Tilsett paprika, brokkoli og blåskjell i sausen.
Servering:
Fordel sausen i tallerkener og legg steinbiten på toppen. Pynt med friske urter. Server gjerne ris eller poteter ved siden av.
Se alle våre andre fristende oppskrifter med steinbit
Her finner du mange deilige retter med bblåskjell
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig