Temaki sushi med sei
Foto: Norsk Sjømatråd/Jim Hensley

Temaki sushi med sei

Slik lager du enkelt sushi hjemme med denne varianten med sei, Temaki.

Fremgangsmåte

Sei:
Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.

Sushiris:
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

Avkjøl marinaden før bruk.

Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur.

Temaki:
Del hvert noriark i 4 kvadrater.

Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett med dette så risen ikke kleber.

Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.

Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.

Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.

Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.

Server sushibitene med soyasaus og syltet ingefær.

Tips: Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå. Derfor er det fint å bruke fryst seifilet til denne retten.
Du kan selvsagt bruke andre typer fisk enn sei, men felles for alle er at de må ha vært fryst ved min 18 minusgrader i 24 timer for å være sikker på at du ikke får med deg noen levende organismer inn i sushien. Sei er dessuten er råvare som er lett å få tak i og som vi bør spise mye mer av.

Slik lager du sushi hjemme 

Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her