Start med linseragout:
Bløtlagg linsene i 30 minutter. Fres chorizo og skinke i olivenolje, ta til siden. Ha i grønnsakene i samme kjelen og fres i noen minutter, ha i tomatpuré og linser. Tilsett rødvin, kok i noen få minutter. Ha i oksekraft og la det småkoke til linsene er ferdige (ca. 30-40 min). De skal ha litt tyggemotstand. Ha i skinke og chorizo i de siste 3 minuttene.
Tips:
Får du ikke tak i Puy-linser, kan du bruke vanlige grønne linser
Tips:
Du kan godt bruke kyllingkraft. Evt buljongterning løst opp i vann.
Kveite:
Skjær i porsjonsbiter og stek i olivenolje i stekepanne, 2-3 minutter på hver side, eller på grill. Da pensler du med olje først. Smak til med salt og pepper.
Her finner du veldig mange deilige retter med kveite
Har du lyst til å legge kveite på grillen så er forslagene her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig