- Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper.
- Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.
- Byggotto:
Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. - Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.
- Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).
- Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk