Plasser blåskjellene i kummen og fyll opp med iskaldt vann. Fjern "skjegget" (om det er noe) som stikker ut mellom skjellene og skrubb vekk rur om nødvendig. Kast skjell som flyter eller er knust. Ha rensede skjell i en bolle og sett til siden.
Surr sjalottløk sammen med smøret i en stor kjele (som du har lokk til) på middels varme til den er gjennomsiktig. Tilsett red curry paste og stek videre i 2-3 minutter. Skru opp varmen, tilsett hvitvin og la fordampe, ca 2 minutter. Tilsett så kokoskremen, sukker og fiskesaus. La koke opp og tilsett blåskjellene. Kok under lokk i ca 5 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Rist gjerne på kjelen et par ganger, så skjellene flytter på seg. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg.
Strø over med fersk koriander og server med limebåter og varm ciabatta.
Tips:
Sett kokosmelken i kjøleskapet kvelden før for å lettere separere kokokoskremen fra kokosvannet.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig