Mont d`Or-sesongen er fra slutten av september til mai og det er et halvt år med glede for ganen. Det er nesten fravær av oppgaver og søl på kjøkkenet.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Mont d`Or-sesongen er fra slutten av september til mai og det er et halvt år med glede for ganen. Det er nesten fravær av oppgaver og søl på kjøkkenet.
Clotted cream er obligatorisk til scones og afternoon tea.
Denne retten henter inspirasjon fra flere områder som Midt-Østen og Asia og resultatet er en rett som er superenkel å lage og har mye smak.
Banankake er en favoritt hos mange, og en super måte å bruke bananer som ingen vil spise.
Black pepper sauce hører først og fremst hjemme i det kinesiske kjøkkenet.
Denne måten å lage krabbe på er enklere enn du tror, og smaker topp med ristet brød og sriracha-majo.
Når blomkål bader i tykk og deilig ostesaus - også kjent under navnet Mornay, blir det fest i munnen.
Her får du smaken av eple-, gulrot- og krydderkake i ett.
Porsjonspai som dessert eller kake til kaffen er veldig hendig. Spesielt gode er de når de er fylt med eple.
Denne bakte ostekaken skiller seg ut med chevre og de posjerte pærene.
Her får kveite følge av sesongens friske grønnnsaker til glede for øye og gane.
Den søritalienske chilipølsen nduja setter sitt særpreg på denne torskeretten.
Brokkoli kan sågar brukes til pizzabunn. Grønnere blir det ikke.
Rødbeten er ordentlig høstfølelse, og den søtlige jordlige smaken er perfekt kontrast til blåmuggosten.
Den indiske risretten biryani lages som regel med kjøtt, men her er det røykt kolje som får æren.
Kaken kan grilles eller stekes i ovn, eller sågar i en støpejernspanne. Toppingen finner du på selv.