Kjør mandlene raskt i en foodprosessor, eller mal dem i en kvern. Bland mandlene med bakepulver.
Pisk eggehviter på lav hastighet i en ren bolle. Når du kan se små jevne bobler av eggehvite i bollen, setter du opp hastigheten litt. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. Pisk videre til du har en tykk marengs i 3-4 minutter.
Vend inn de malte mandlene med en slikkepott og fordel røren i en stor bakepapirkledd langpanne (30 x 40 cm).
Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i langpannen etter steking.
Pisk smør og melis til en luftig, hvit krem. Tilsett eggeplommer og hele egg. Ha i kakaopulver og vaniljesukker. Dersom du ønsker mørkere sjokoladekrem, så kan du tilsette mer kakao.
Ha sjokoladekremen over mandelbunnen når bunnen har blitt helt kald. Smør kremen utover, slik at den er jevnt fordelt over hele kaken. Sett kaken kjølig slik at sjokoladekremen stivner litt.
Brekk sjokolade i biter, eller grovhakk den og ha den i en bolle sammen med delfiafett. Sett bollen over vannbad (kjele med vann) slik at sjokoladen smelter.
Sjekk at sjokoladen ikke er for varm og hell sjokoladen over kaken. Fordel den smeltede sjokoladen utover med en palett. Om du ønsker kan du også lage et mønster i sjokoladen med en gaffel.
Sett kaken kaldt til sjokoladeglasuren stivner.
Renskjær kaken rundt kantene, og del den opp i små biter med en skarp kniv. Bruk palett eller en stekespade for å få kakestykkene ut av formen.
Temperer gjerne kaken ½ time før den skal spises. Oppbevar kaken i kjøleskap eller frys den ned til neste kakefest.
Se våre andre oppskrifter på kaker med marsipan
Her finner du veldig mange gode kakeoppskrifter som hører julen til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig