Grovhakk sjokolade og mandler.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete
Vend inn sjokolade og mandler med en slikkepott.
Bruk en spiseskje og legg klatter med marengs utover to stekebrett med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i 10-15 min. De skal være lett gylne og faste å ta på.
Avkjøl helt og oppbevar i kakebokser.
Tips: Hvis du vil lage skikkelig halloween-preg på kakene, ha i konditorfarge etter ønske. Grønn er den mest giftige, men både blått og rødt, enn si lilla gjør jobben.
Se alt vi har skrevet om halloween og oppskrifter du kan følge
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig