- Kyllingen som skal bli kraft. Du har nå en hel kylling foran deg. For å partere denne best mulig begynner du med med brystene. Skjær fra brystbenet og utover og sett dem deretter i kjøleskapet. Disse skal bli ramensuppekost om en time.
- Bryt lårene av ved å vri det til du kjenner at knokkelen hopper ut av setet. Da er lårene fristilt og du kan skjære dem av. Disse blir middag en annen dag.
- Ha så hele kyllingen i en kasserolle som dekker kyllingen i høyde.
- Sammen med oppkuttet gulrot, løk og pepper fyller du kasserollen med vann og lar det koke opp for deretter og skru ned varmen for å la det putre i ca 45 minutter.
- Etter 45 minutter tar du frem en sil og siler kraften ut i en skål. Legg resten av elementene i en annen skål for deretter å helle kraften tilbake i kasserollen.
- La dette putre videre sammen med fishsauce, soyasaus, ingefær og limesaft. Du trenger ikke salt i denne retten da både soya, fishsauce og kraften i seg selv inneholder så mye salt.
- Nå har du ferdig kokt kyllingskrog med masse kjøtt på seg. For enklest å få løs dette kjøttet, bruker du en gaffel og eventuelt dine nyvaskede hender. Dette legges i en boks i kjøleskapet og kan bli til mange middags- eller lunsjretter denne uken.
- Mens ramenkraften putrer kan du sette på vann for eggnudlene. Her vil du finne anbefalt koketid på baksiden av pakningen, men stort sett skal ikke nudler koke lenge, kun ca. 3-5 minutter.
- Ta også ut kyllingbrystet, skjær dette i biter og stek til det er gjennomstekt. Når kyllingbitene fremstår som ferdige, legger du dem på et fat og heller teriakymarinade over. Rør dem inn slik at alle bitene er dekket og marinaden får trekke inn.
- Nudlene er nå ferdigkokte og det klart for dandering av tallerkenen. Plasser nudler nederst, deretter vårløk, bønnespirer og tynne soppskiver, før du heller over kraft. Legg til slutt på kyllingbitene.
Her finner du flere deilige supper med kylling