- Deig:
Bland halvparten av melet med gjær, sukker og salt. Varm opp melk en tykkbunnet kjele. Avkjøl litt før du heller den over melblandingen og rører kraftig (miksmaster) til jevn og smidig deig. Arbeid inn resten av melet litt etter litt til deigen er elastisk og myk. Tilsett mer mel hvis deigen er klissete. - Dekk over bollen og sett til heving i en time. Slå deigen ned, og la heve på nytt i 30-45 minutter.
- Fyll:
Riv osten og bland med det ene egget. - Tips:
Her kan du bruke mange forskjellige ostetyper, både myke, tørre og harde, så en fin måte å bli kvitt osterester. - Kna deigen ut på et bakebrett og del den i to.
- Kjevle til et rektangel, ca 1 cm tykk. Fordel en firedel av fyllet i to parallelle striper. Rull fra hver side og la det være et rom i midten. Snurr endene slik at du får en kanolignende sak. Ha den andre firedelen av fyllet i midten.
- Knekk eggene og ta vare på eggeplommene. Pensle deigen med eggehviten. La etterheve 10-15 minutter på et bakebrett med bakepapir.
- Gjenta med den andre halvdelen.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Stek i 15 minutter.
- Legg eggeplommene oppi og stek videre i 3-4 minutter.