Khachapuri georgisk ostebrød
Aperitif

Khachapuri georgisk ostebrød

Dette bakverket regnes som Georgias nasjonalrett og serveres gjerne til frokost med en kopp te.

Fremgangsmåte

  1. Deig:
    Bland halvparten av melet med gjær, sukker og salt. Varm opp melk  en tykkbunnet kjele. Avkjøl litt før du heller den over melblandingen og rører kraftig (miksmaster) til jevn og smidig deig. Arbeid inn resten av melet litt etter litt til deigen er elastisk og myk. Tilsett mer mel hvis deigen er klissete.
  2. Dekk over bollen og sett til heving i en time. Slå deigen ned, og la heve på nytt i 30-45 minutter.
  3. Fyll:
    Riv osten og bland med det ene egget.
  4. Tips:
    Her kan du bruke mange forskjellige ostetyper, både myke, tørre og harde, så en fin måte å bli kvitt osterester.
  5. Kna deigen ut på et bakebrett og del den i to.
  6. Kjevle til et rektangel, ca 1 cm tykk. Fordel en firedel av fyllet i to parallelle striper. Rull fra hver side og la det være et rom i midten. Snurr endene slik at du får en kanolignende sak. Ha den andre firedelen av fyllet i midten.
  7. Knekk eggene og ta vare på eggeplommene. Pensle deigen med eggehviten. La etterheve 10-15 minutter på et bakebrett med bakepapir.
  8. Gjenta med den andre halvdelen.
  9. Sett ovnen på 200 grader.
  10. Stek i 15 minutter.
  11. Legg eggeplommene oppi og stek videre i 3-4 minutter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her