- Start med å sette ovnen på 130 grader for så å ha salt og pepper på de rå lammebogskivene. Deretter stekes kjøttet i pannen på høy varme til skorpen er pent brunet på begge sider.
- Ta kjøttet av pannen og «smør inn» kjøttet med grønn curry paste. Nå skal ovnen være klar for kjøttet.
- Legg det i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet er klart når denne når 65 grader, ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen.
- Imens kan du lage dressingen, enkelt, bland den greske yoghurten med hvitløk og sett i kjøleskapet.
- Siden ovnen er opptatt, er et alternativ å ha olje i pannen, sett på svak til medium varme, kutt tomatene i to, ha på salt og pepper og legg dem i pannen. Sett på et stort dekkende lokk slik at du får «ovneffekten». Ta lokket av etter 7 minutter eller når du ser at tomatene er blitt myke.
- Nå er lammet sannsynligvis ferdig og du kan ta det ut. Da kan du sjekke emballasjen til pitabrødet for tilberedning, og ha brødet i ovnen mens du kutter kjøttet i strimler.
Da er det klart for bespisning.
NB! Tidsperspektivet i denne oppskriften er basert på lammebog kuttet i skiver. Bruker du et helt stykke vil dette naturlig øke steketiden i ovnen. Men steketermometeret gjør jobben.
Server med pitabrød.
Slik baker du selv pitabrød hvis du ikke kjøper de ferdig
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig