- Hell kremfløten i en flat ildfast form ca 20 x 20 cm.
- Sett formen midt i ovnen ved ca 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.
- Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. La den stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer slik at den får romtemperatur.
- Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
- Ta formen ut på kjøkken benken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen.
- Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream. Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass.
- Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.
Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager.
Slik lager du ditt eget syltetøy