Hjemmelagde fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat
Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
Les hele sakenDen beste suppen lager du selv. Denne retten tar dessuten akkurat like lang tid å lage som det tar å koke opp en suppepose.
Les hele sakenSatay er opprinnelig en indonesisk snacks som har spredt seg over hele Sørøst-Asia, og som opprinnelig er inspirert av kebaben. Det er derfor vi liker retten så godt.
Les hele sakenDen bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.
Les hele sakenDet er ikke mange minuttene du trenger før du kan diske opp med denne lekre retten.
Les hele sakenVi er i det litt eksotiske hjørnet og serverer deg en lekker kyllingrett i en syrlig-søt rød saus.
Les hele sakenKylling på thailandsk vis er det ingen tvil om at smaker godt. Lime og kokos spiller på lag, sammen med en hel masse spennende grønnsaker og urter. Og det viktigste er jo at det aller meste er ferske varer.
Les hele sakenDet er den røde thai-curry-pastaen som sørger for ekstra trøkk i denne tykke suppen. Denne ingrediensen finner du i alle butikker.
Les hele sakenDe lekre thailandske salatene består ofte av mange ingredienser, felles er at de er friske. Om du ikke har alle for hånden, er det fint mulig å være kreativ og lage din egen kombinasjon.
Les hele sakenFerske reker er noe du kan nyte en sjelden gang, ifølge WWFs sjømatguide. Denne oppskriften er rask og passe hot.
Les hele sakenSpennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.
Les hele sakenFiskekaker får en ny dimensjon når du serverer dem som i denne oppskriften med thailandsk inspirasjon.
Les hele sakenSkarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.
Les hele sakenHar du ikke det, kan du bruke skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Og du kan lage den så hot og syrlig som du ønsker.
Les hele sakenNå når butikkene fylles med nyhøstede norske poteter finnes det ingen unnskyldning for å bruke dem, også som hovedingrediens i middagen.
Les hele sakenNår nykålen er så sprø og sødmefylt som nå midtsommers, må den brukes for alt den er verdt. I Thailand vet de å utnytte den på flere måter enn her hos oss.
Les hele sakenTom yum eller tom yam er en sterk og syrlig suppe, som dufter himmelsk av eksotisk kryddder. Det er ikke uten grunn at dette er en av de mest populære rettene fra Thailand.
Les hele sakenVi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.
Les hele sakenDet er faktisk raskere enn å bestille take-away og selvfølgelig mye bedre.
Les hele sakenDenne suppeoppskriften kommer til å gi mersmak, og et aldri så lite press på kokken til å forske mer i Thailands spennende kjøkken.
Les hele sakenSolmodne tomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell og intense smaker fra det sør-øst asiatiske kjøkkenet i denne smaksbomben av et måltid.
Les hele sakenHer får alle sansene sitt: Både farger og duft får tennene til å løpe i vann. Og smaken sitter.
Les hele sakenHar du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.
Les hele sakenGrønn papayasalat er så thai som noe kan bli. Denne retten og mange andre avanserte thairetter kan du lage hjemme uten for mye strev. Det er grunnen til at Thai-obsessed sikret seg en plass blant årets beste kokebøker.
Les hele sakenEn thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.
Les hele sakenLitt krydder i hverdagen hjelper på det meste. Her er våre 13 forslag til thaiinspirerte middagsretter.
Les hele sakenDe rimeligste vinene til denne topprodusenten er som skapt til sushi og andre asiatiske retter vi ikke får nok av.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, crémant, musserende rosé og engelske bobler. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenDenne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele sakenHvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 8 flotte lagringsviner!
Les hele sakenMen også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.
Riktig gode kjøp er det ikke uventet lenger mellom.
Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenChinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele sakenI kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenNovembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Les hele sakenReinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenHer har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele saken