Selv om det enda ikke er tropiske tilstander her til lands, er det lov å drømme seg bort. Tom yum er en herlig sterk og aromatisk suppe med smak av sitrongress, chili, lime og galangal, og er akkurat det du trenger for å komme i sommermodus.
Tom yum faller ofte i skyggen til den veldig populære kyllingsuppen tom kha gai, men smaker vel så godt, om ikke bedre. Tradisjonelt sett er tom yum laget av kraft kokt på reker, med sitrongress, chili, kaffirlime og galangal. Suppen kan serveres med sjømat eller kylling, og det finnes versjoner med og uten kokosmelk.
Selv om mange ville velge tropiske reker av typen tigerreker også kalt "scampi", foretrekker jeg sjøkreps. Eller ferske kaldtvannsreker.
I denne oppskriften trenger du ikke koke kraft, da tom yum paste blir benyttet for en mer intens smak. Sjøkreps og kokosmelk blir derfor naturlige valg for å balansere den sterke og syrlige smaken. Resultatet er en velbalansert og himmelsk aromatisk suppe som pirrer smaksløkene. Det at suppen i tillegg er enkel og rask å lage, gjør at dette kommer til å bli en familiefavoritt i lang tid fremover.