Ekte thai-mat får du selvsagt bare med lokale råvarer, men norske råvarer som sei og hyse, kålrot og poteter, kan fint erstatte så vel ris og papaya, for å skape en smakfull opplevelse. Selvsagt godt støttet av thai-ingredienser som sriracha og fish sauce som i dag er å få tak i absolutt overalt.
Dagens rett
Foto: (Vasil Dimitrov)
Hjemmelagde fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat
Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
25 Oktober 2024 - 23:00
Asiatiske fiskekaker med thai råkostsalat og potetmos
Fremgangsmåte
- Ha fiskefilet i biter i en food processor.
- Tilsett salt og kjør til massen blir fast og kan formes til en ball.
- Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen.
- Spe med melken.
- Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs.
- Smak til med salt, pepper og limejuice.
- Rull avlange fiskekaker rundt trepinner og stek dem i panne.
- Potetmos:
- Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Tips: Kok hvitløksfedd møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.
- Thai råkost:
- Riv kålrot og agurk. Kok bønnene i 2 minutt, skyll i kaldt vann og del opp i 2 cm lengder.
- Bland i en bolle.
- Mos hvitløk i en morter.
- Rør sammen med peanøttsmør, chilisaus, sukker, fish sauce og limesaft. Smak evt til med mer limesaft.
- Hell over grønnsakene og rør godt. La stå i minst 30 minutter.
- Riv over frisk koriander ved servering.
- Server fiskekakene med potetmosen og råkostsalaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå