Thaikjøkkenet har en rekke smaksrike supper, og dagens utgave er inspirert av disse. Denne retten kan også lages vegetarisk. Da kan du tilsette tofu som erstatning for kjøttbollene.
Klar for flere spennede suppeoppskrifter? Da bør du lese her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Suppe med svinekjøttboller og glassnudler
Fremgangsmåte
Legg glassnudlene i en bolle vann og shiitakesoppen i en annen.
Finkutt kjøttet (eller mal det grovt) og bland det med hvitløk, salt og pepper. Bland dette til en deig og lag små boller ved å forme dem i hånden.
Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
Del i shiitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
Etter et par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Pynt med frisk koriander og server straks.
Tips: Prøv også å lage retten med svinekjøttdeig, og bytt gjerne ut shiitaken med annen aromatisk sopp. Du kan også lage retten med andre typer nudler.
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG