Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?
Les hele sakenSveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.
Les hele sakenI Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.
Les hele sakenNM for vinkelnere og kandidatene trenger deg. Møt opp på Gamle Logen i Oslo søndag 2. februar fra kl 13.
Les hele sakenEn fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenPå Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.
Les hele sakenRedusert vinforbruk er en global trend og i sin 30. utgave har Prowein i Düsseldorf som finner sted 16.-18. mars, temaet høyt oppe på agendaen, på flere måter.
Les hele sakenDa snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.
Les hele sakenMexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.
Les hele sakenMed Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.
Les hele sakenFørcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.
Les hele sakenKvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.
Les hele sakenRedusert matsvinn er høyt på agendaen for å kutte klimautslipp. Noen gjør mer enn andre. Deriblant Hurtigruten.
Les hele sakenMarlene og Christian Johannessen tar over ledelsen av kjøkkenet. Dermed blir Lysebus dansk-norske identitet styrket.
Les hele sakenStadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.
Les hele sakenDet tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.
Les hele saken2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.
Les hele sakenEtter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenDet er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.
Les hele sakenI kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenDet er brukerne av restaurantbookingtjenesten Dinnerbooking som er mest fornøyd med denne restauranten.
Les hele sakenDen berømte Art Nouveau-inspirerte prestisjecuvéen Belle Epoque er champagnehuset Perrier-Jouëts flaggskip. En utsøkt årgangschampagne som ikke bare viser sin evne til å forføre rent visuelt, men også som langringsobjekt.
Les hele sakenAndreas Enger Fjellheim vant gull i Global Young Chef Challenge.
Les hele sakenTo og en halv norsk bar blant verdens 100 beste barer, er en bragd.
Les hele sakenFem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.
Les hele sakenDen norske kandidaten i finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere ble slått hårfint av svenske Martin Mortenson.
Les hele sakenI alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.
Les hele sakenNå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.
Les hele sakenLondon er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
Les hele sakenVi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenDette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele sakenDen 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.
Les hele sakenSider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.
Les hele sakenFredag 28. mars har du en ypperlig mulighet til å bli kjent med manges favorittdrue: pinot noir. Bli med på en smakfull reise gjennom 6 viner fra ulike land, og oppdag din favoritt.
Les hele sakenGjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de anbefalte drikkefølgene - enten du er for vin, øl eller brennevin.
90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.
60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.
Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenHvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenOm du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenDet er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenNydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.
Les hele sakenNår sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele saken