Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær kveitefileten horisontalt lik at du får ett stort sammenhengende "ark" med lik tykkelse.
Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.
Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av rulladen.
Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen viser 50 grader.
Appelsingulrøtter:
Press saften av appelsin og finhakk rosmarinen.
Smelt smør i en kjele, ha i honning, saft av appelsin og rosmarin.
Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.
Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og gjerne saltkokte poteter eller en frisk salat ved siden av.
Tips: Prøv denne oppskriften med en annen fast hvit fisk slik som steinbit.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev