Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid, var prisfangsten for Britannia Bar under årets Bartenders’ Choice Award.
- Dette er en stor ære for Britannia Bar og hele teamet, sier Øyvind Lindgjerdet i en pressemelding.

Prisene kommer kort tid etter lanseringen av Britannia Bars nye cocktailmeny “Portretter”. Øyvind har brukt nærmere to år på å utvikle ti signaturdrinker, hver inspirert av personer med en spesiell historisk tilknytning til Britannia Hotel. Menyen er resultatet av grundig research i Nasjonalbibliotekets historiske arkiver og samtaler med både personene selv og deres etterkommere.

Hver drink ledsages av et tredimensjonalt kunsttrykk, skapt av multikunstner Øyvind selv, der farger og formspråk henter inspirasjon fra både historien bak og selve cocktailens uttrykk.
Verkene har fått ros fra selveste Håkon Bleken, som også rakk å bidra til prosjektet før han nylig gikk bort. Bleken la et strøk maling på glassene til sin egen drink og uttrykte stor begeistring for helheten Øyvind hadde skapt.
Bartenders’ Choice Awards er den mest prestisjefylte prisutdelingen for den nordiske barbransjen. Det er dessuten bransjen selv gjennom bransjefolk fra hele Norden, som nominerer og stemmer i til sammen 12 kategorier hvor 10 av dem har fem priser, en for hvert av de nordiske landene.

Det betød i alt 10 priser til norske barer/bartendere, og halvparten gikk til Trondheim.
Som med Hanna Monslaup på Diskoteket bar som er årets norske rising star. Mens Klempe og Dons – som er blitt til nyåpnede Kombo – ble årets beste norske restaurant.
Yunus Yildiz som må sies å være en av landets mest premierte bartendere og barinnehavere, fikk både pris for årets norske forbedrer av barbransjen samt at hans siste kreasjon, D.G.Æ, i kjelleren til Svanen, ble årets beste nye bar.

Benjamin Aarsland, barsjef på Espier i Stavanger kunne hente hjem to priser, en for Enigma, beste signaturcocktail, og en for folkets favoritt.
Han beskriver drinken slik: Enigmaer inspirert av det å løse koder, og er en av de første signaturdrinkene vi laget på Espier, som vi alltid vil ha på menyen. Ingrediensene er Altos Tequila, Vida Mezcal, Gul Chartreuse, jordbær, rooibos-te, kardemomme, lime, grapefrukt og klaret havremelk. Drinken serveres med tørr champagne på siden. På et brett laget av en lokal kunstner.
Sist, men ikke minst fikk Nedre Løkka i Oslo, pris for beste atmosfære.