Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.
26 Mars 2025 - 13:02

Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid, var prisfangsten for Britannia Bar under årets Bartenders’ Choice Award.

- Dette er en stor ære for Britannia Bar og hele teamet, sier Øyvind Lindgjerdet i en pressemelding.

Den nye menyen Portretter på Britannia Bar sikret en av prisene i årets utdeling. Foto: Britannia Bar

Prisene kommer kort tid etter lanseringen av Britannia Bars nye cocktailmeny “Portretter”. Øyvind har brukt nærmere to år på å utvikle ti signaturdrinker, hver inspirert av personer med en spesiell historisk tilknytning til Britannia Hotel. Menyen er resultatet av grundig research i Nasjonalbibliotekets historiske arkiver og samtaler med både personene selv og deres etterkommere.

Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet ble Best Bartender Norway for hans visjonære arbeid. Foto: Britannia Bar

Hver drink ledsages av et tredimensjonalt kunsttrykk, skapt av multikunstner Øyvind selv, der farger og formspråk henter inspirasjon fra både historien bak og selve cocktailens uttrykk.

Verkene har fått ros fra selveste Håkon Bleken, som også rakk å bidra til prosjektet før han nylig gikk bort. Bleken la et strøk maling på glassene til sin egen drink og uttrykte stor begeistring for helheten Øyvind hadde skapt.

Bartenders’ Choice Awards er den mest prestisjefylte prisutdelingen for den nordiske barbransjen. Det er dessuten bransjen selv gjennom bransjefolk fra hele Norden, som nominerer og stemmer i til sammen 12 kategorier hvor 10 av dem har fem priser, en for hvert av de nordiske landene.

Hanna Monslaup på Diskoteket bar er årets norske rising star. Foto:

Det betød i alt 10 priser til norske barer/bartendere, og halvparten gikk til Trondheim.

Som med Hanna Monslaup på Diskoteket bar som er årets norske rising star. Mens Klempe og Dons – som er blitt til nyåpnede Kombo – ble årets beste norske restaurant.

Yunus Yildiz som må sies å være en av landets mest premierte bartendere og barinnehavere, fikk både pris for årets norske forbedrer av barbransjen samt at hans siste kreasjon, D.G.Æ, i kjelleren til Svanen, ble årets beste nye bar.

Benjamin Aarsland kan smile bredere enn før med to solide utmerkelser for sin jobb på Espier Bar i Stavanger - her serverer han Enigma som ble årets norske signaturdrink. Foto: Espier

Benjamin Aarsland, barsjef på Espier i Stavanger kunne hente hjem to priser, en for Enigma, beste signaturcocktail, og en for folkets favoritt.

Han beskriver drinken slik: Enigmaer inspirert av det å løse koder, og er en av de første signaturdrinkene vi laget på Espier, som vi alltid vil ha på menyen. Ingrediensene er Altos Tequila, Vida Mezcal, Gul Chartreuse, jordbær, rooibos-te, kardemomme, lime, grapefrukt og klaret havremelk. Drinken serveres med tørr champagne på siden. På et brett laget av en lokal kunstner.

Sist, men ikke minst fikk Nedre Løkka i Oslo, pris for beste atmosfære.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her