Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List
Foto: (CS Wesenberg)

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.
15 Oktober 2024 - 12:04

Med 8000 ulike viner og 50 000 flasker er det knapt mulig å unngå at Park Hotel Vossevangen høster mange priser i en konkurranse hvor det handler om å ha det beste vinkartet. Så også i årets norske utgave av Star Wine List som vurderer vinkartene til nå 4000 restauranter i 45 land.

Park Hotel Vossevangen tok den gjeveste prisen, Grand Prix for beste vinkart, samt det beste store vinkartet med flere enn 600 viner, beste California-utvalg og beste utvalg på glass – takket være deres coravin-praksis.

I dag er det tvillingbrødrene Robert og Reidar Johansen som er henholdsvis sommelier og vindirektør på Park Hotel Vossevangen. Hotellet er siden 2021 eid av Up North, et selskap i Adolfsen Group som satte i gang en betydelig oppgradering.

Tvillingene snøt sin forrige vindirektør og sjef Francesco Marzola, nå Vinland på Ambassaden i Oslo, for California-listen, men Vinland fikk velfortjent prisen for beste nykommer. Med mer enn 30 000 flasker var det ikke annet å vente.

Arakataka i Oslo fikk spesialprisen for sin satsing på blant annet Jura-vin. Og Speilsalen i Trondheim har landets beste utvalg av musserende vin.

Beste mellomstore vinliste med 200-600 viner gikk til Spontan i Trondheim og beste korte vinliste gikk til Lasarett Vinbar i Oslo.

Beste bærekraftliste måtte deles mellom tostjerneren Kontrast i Oslo og Buer restaurant utenfor Odda. Dette er en pris hvor flere forhold tas i betraktning, ikke bare kvaliteten på selve vinene, men også at druene er dyrket og vinen framstilt på en bærekraftig måte.

Av de to trestjernerne i Norge, var det kun RE-NAA som fikk pris, nå for beste østerrikske vinutvalg.

Hvert land har sin egen jury, og for Norge er det Merete Bø, tidligere prisbelønt sommelier, nå vinskribent, polske Piotr Pietras, Master Sommelier, danske Nina Jensen, som ble nummer to i sommelier-VM i 2023 og Salvatore Castano, som ble beste sommelier i Europe og Afrika i 2021.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

Smak hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her