Med 8000 ulike viner og 50 000 flasker er det knapt mulig å unngå at Park Hotel Vossevangen høster mange priser i en konkurranse hvor det handler om å ha det beste vinkartet. Så også i årets norske utgave av Star Wine List som vurderer vinkartene til nå 4000 restauranter i 45 land.
Park Hotel Vossevangen tok den gjeveste prisen, Grand Prix for beste vinkart, samt det beste store vinkartet med flere enn 600 viner, beste California-utvalg og beste utvalg på glass – takket være deres coravin-praksis.
I dag er det tvillingbrødrene Robert og Reidar Johansen som er henholdsvis sommelier og vindirektør på Park Hotel Vossevangen. Hotellet er siden 2021 eid av Up North, et selskap i Adolfsen Group som satte i gang en betydelig oppgradering.
Tvillingene snøt sin forrige vindirektør og sjef Francesco Marzola, nå Vinland på Ambassaden i Oslo, for California-listen, men Vinland fikk velfortjent prisen for beste nykommer. Med mer enn 30 000 flasker var det ikke annet å vente.
Arakataka i Oslo fikk spesialprisen for sin satsing på blant annet Jura-vin. Og Speilsalen i Trondheim har landets beste utvalg av musserende vin.
Beste mellomstore vinliste med 200-600 viner gikk til Spontan i Trondheim og beste korte vinliste gikk til Lasarett Vinbar i Oslo.
Beste bærekraftliste måtte deles mellom tostjerneren Kontrast i Oslo og Buer restaurant utenfor Odda. Dette er en pris hvor flere forhold tas i betraktning, ikke bare kvaliteten på selve vinene, men også at druene er dyrket og vinen framstilt på en bærekraftig måte.
Av de to trestjernerne i Norge, var det kun RE-NAA som fikk pris, nå for beste østerrikske vinutvalg.
Hvert land har sin egen jury, og for Norge er det Merete Bø, tidligere prisbelønt sommelier, nå vinskribent, polske Piotr Pietras, Master Sommelier, danske Nina Jensen, som ble nummer to i sommelier-VM i 2023 og Salvatore Castano, som ble beste sommelier i Europe og Afrika i 2021.