- Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
- Ertepuré:
- Kok ertene møre i vann sammen med hvitløk. Hell av overflødig kokevann.
- Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
- Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
- Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
- Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
- Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
- Saus:
- Lag sausen mens fisken stekes. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen.
- Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
- Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
- Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
- Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei