Mat
Slik lager du syltetøy
Redaksjonen
15 Juli 2014 - 10:00
- 1. Ta vare på smaken av den norske sommeren
- 2. Slik lager du syltetøy
- 3. Slik lager du gele
- 4. Slik lager du saft
- 5. Bringebær og østers er en innertier
- 6. Prøv bringebær til spekeskinke
- 7. Så lett lager du bringebæris
- 8. Bringebær og sabayonne må prøves
- 9. Bringebæris og kake i ett er nydelig
- 10. Bringebærmojito er sommerfavoritten
Hjemmelaget bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
- Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
- Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 minutter, has sukkeret i.
- Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
- Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over.
- Tørk av kantene med en ren klut.
- Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
- Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
TIPS: Det går selvfølgelig an å lage blandingssyltetøy.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Jordbær- og bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør du koke små porsjoner av gangen.
- Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
- Rør av og til. Ha i sukkeret når bærene er gjennomkokt, etter ca. 8 - 10 min.
- Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
- Fyll syltetøyet straks over på helt rene glass eller krukker. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket, men ikke la det renne over.
- Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Her finner du mange oppskrifter på sysltetøy, marmelade og gele
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Ta vare på smaken av den norske sommeren
- 2. Slik lager du syltetøy
- 3. Slik lager du gele
- 4. Slik lager du saft
- 5. Bringebær og østers er en innertier
- 6. Prøv bringebær til spekeskinke
- 7. Så lett lager du bringebæris
- 8. Bringebær og sabayonne må prøves
- 9. Bringebæris og kake i ett er nydelig
- 10. Bringebærmojito er sommerfavoritten
Forsiden akkurat nå