- Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
- Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
- Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 minutter, has sukkeret i.
- Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
- Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over.
- Tørk av kantene med en ren klut.
- Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
- Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
TIPS: Det går selvfølgelig an å lage blandingssyltetøy.
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker