Bringebæris og kake i ett er nydelig
- 1. Ta vare på smaken av den norske sommeren
- 2. Slik lager du syltetøy
- 3. Slik lager du gele
- 4. Slik lager du saft
- 5. Bringebær og østers er en innertier
- 6. Prøv bringebær til spekeskinke
- 7. Så lett lager du bringebæris
- 8. Bringebær og sabayonne må prøves
- 9. Bringebæris og kake i ett er nydelig
- 10. Bringebærmojito er sommerfavoritten
Bringebæris på nøttebunn
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 grader. Til nøttebunnen trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.
Legg til side de peneste bringebærene til pynt.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en stiv og blank marengs.
Vend inn nøtter og sjokolade og hell blandingen i den smurte kakeformen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.
Løsne kaken med en spiss kniv, men la den være i formen.
Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk puré. Kast steinene.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du fløten til krem.
Bland krem, eggedosis og bærpuré. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
- 1. Ta vare på smaken av den norske sommeren
- 2. Slik lager du syltetøy
- 3. Slik lager du gele
- 4. Slik lager du saft
- 5. Bringebær og østers er en innertier
- 6. Prøv bringebær til spekeskinke
- 7. Så lett lager du bringebæris
- 8. Bringebær og sabayonne må prøves
- 9. Bringebæris og kake i ett er nydelig
- 10. Bringebærmojito er sommerfavoritten