- Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør du koke små porsjoner av gangen.
- Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
- Rør av og til. Ha i sukkeret når bærene er gjennomkokt, etter ca. 8 - 10 min.
- Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
- Fyll syltetøyet straks over på helt rene glass eller krukker. Fyll helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket, men ikke la det renne over.
- Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Her finner du mange oppskrifter på sysltetøy, marmelade og gele
Slik tar du vare på sommerens bær
Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker