Skjervengen tilbake i vinbransjen

Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
Redaksjonen
02 Desember 2002 - 01:00

- Vinverdenen kommer under huden på deg og blir værende der. Jeg har vært med på etableringen av den private importbransjen i Norge fra 1996 frem til jeg sluttet som administrerende direktør i VinCompagniet AS i januar 2001. Selv om jeg har hatt annen virksomhet i mellomtiden, har jeg beholdt både interessen og kontaktene, sier Pål Atle Skjervengen.
 
- Jeg har nå lyst til å starte på nytt. Valget var ikke vanskelig å ta, men det har tatt tid å modne tanker og idéer. Jeg gleder meg til å være aktiv i vinbransjen igjen, og jeg synes det er ekstra artig at vi har fått Torkjell Berulfsen med på laget. Han er styremedlem i Modern Wines, og vi vil få mye spennende ut av det i fremtiden.
 
Modern Wines står for nytenkning i en bransje preget av tradisjoner. Vi ønsker et fåtall leverandører, og et begrenset antall produkter. Dette gir oss muligheten til å konsentrere oss og gi hvert enkelt produkt den oppmerksomheten det fortjener. Leverandørene skal til gjengjeld være blant de beste. Vi velger derfor leverandører både ut fra kvalitet på produktene og ut fra leverandørenes ambisjoner og målsetning. Vi vil være med å innfri disse ambisjonene. Vi ønsker leverandører som er i utvikling, som følger med både teknisk og på produktsiden.
 
Modern Wines AS har valgt Vectura AS som logistikkpartner. Skjervengen er kjent som forkjemper for det private alternativet og har brukt mye tid på oppbygging av VSD og VinCompagniet. Likevel velger han hovedkonkurrenten, det tidligere statseide Vectura som samarbeidspartner. "De har den beste løsningen for oss. Det er det som er det fine med et åpent marked hvor vi har muligheten til å velge det vi mener er best for oss i enhver situasjon, sier Skjervengen.
 
- Jeg har klippetro på Vectura i fremtiden. De har fulgt utviklingen på en overbevisende måte og er en fullverdig partner på alle områder.
 
Første leverandør ut er Boyar Estates fra Bulgaria. Firmaet har vist en stabil og meget god utvikling de siste årene. De har kjøpt opp et stort antall lokale kooperativer og vinmarker og bygget et av Europas mest moderne produksjonsanlegg i Sliven. Anlegget er bygget på utenlandsk ekspertise. Full kontroll over produksjonen gir kvalitet i alle ledd. Denne leverandøren passer utmerket i vårt konsept. Bulgaria har sine egne druer og sine egne demarkerte vinområder. Dette gjør Bulgaria til et vinland vi må regne med i fremtiden. I tillegg til velkjente Domaine Boyar som har vært i Vinmonopolets sortiment i flere år, får vi i januar stifte bekjentskap med Blueridge, en ny serie moderne og fruktige kvalitetsviner fra Øst-Europa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør en liten vri med vossakorven
Dagens rett

Gjør en liten vri med vossakorven

Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her