Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 Mars 2005 - 01:00

    Gastronomic Sciences i Italia er åpnet

    Det nye akademiske året på Univesity of Gastronomic Sciences er åpent for søknad.
    11. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 17:15

    Smått og godt

    Restaurant Oscarsgate stiller med et så til de grader topptrent lag på kjøkkenet og i restauranten at det kommer til å bli rift om de 24 stolene.
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 15:53

    Test av super-Rioja

    De moderne toppvinene fra Rioja som defineres utenom det rigide crianza til gran reserva-regimet hevder seg utvilsomt i verdensteten. Noe denne testen av i alt 19 produkter demonstrerer til fulle.
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 10:49

    Hjertegodt

    En forrett eller smårett med carpaccio av uer vil både pirre smaksløkene, glede magen og skremme kolesterolnivået. Med litt hvitvin i glasset blir effekten enda større.
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 01:00

    Trender i verdens vin- og spritmarked

    Den franske messearrangøren Vinexpo har av International Wines and Spirits Record (IWSR) fått utformet en undersøkelse på ledende trender innen det internasjonale vin- og spritmarkedet og fremtidanalyser til 2008.
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 01:00

    Årets Kokk 2006

    Hvem som får denne tittelen avgjøres under under 4 Messer 2006. Arrangementet for alle aktører innen overnattings-, serverings-, catering-, institusjons-, dagligvare-, faghandels- og servicehandelsmarkedet, går av stabelen på Norges Varemesse, Lillestrøm
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 01:00

    Hvalstroganoff

    Hvalkjøtt er havets vilt, det er lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Her får du servert en oppskrift der du inviteres til å oppdage dette kjøttets fortreffelige evner.
    10. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 18:25

    Dry Martini er reddet

    Høyst uventet kom sosialminister Dagfinn Høybråten til at det likevel ikke var så lurt å stå på forslaget om å foreslå mindre alkohol i drinkene.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 10:03

    Nye frokostprodukter fra Mills

    Mills har nylig lansert en rekke nyheter i sitt sortiment. Nye posteier, majones og margariner med sunnere profil er kommet ut i butikkenes hyller.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 01:01

    Fersk godbit

    Ukens vin er et strålende eksempel på at fersk rødvin kan være noe helt annet enn saft med alkohol. Denne gjør seg nemlig veldig godt på matbordet og tåler sågar lagring.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 01:00

    Serviceprisen 2004 til Statholdergaarden

    Tiårs-jubilanten Statholdergaarden fikk forrige uke nok en utmerkelse for sitt utmerkede restaurantprodukt under Serviceforum i Stavanger. Som vinner av den 16. utgaven av American Express Servicepris, har restauranten nok et fysisk bevis på publikums og
    09. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 22:47

    Slutten for klassiske cocktails i norske barer

    Ivar Amundsen, formann i Vin- og Brennevinleverandørens Forening (VBF), reagerer med vantro på Arbeids- og sosialdepartementets siste forslag, som i detalj begrenser om hvor mye alkohol en cocktail kan inneholde.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 16:28

    Apéritifs poengskala

    Apéritif bruker fem stjerner da det er en visuelt sett enklere skala enn eksempelvis (50-)100 eller 10-20 som mange andre bruker. Innholdet er imidlertid det samme og nedenfor ser du konverteringen.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 12:36

    Bache gir gass

    Da Christian Bache-Gabrielsen prydet den første forsiden av Apéritif i 1995, var han lykkelig over å ha økt salget i Norge fra 3.000 til 60.000 på tre år. I fjor sendte han mer enn én million flasker til sitt mest trofaste marked.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 01:00

    Tim Wendelboe verdensmester i cupping

    Regjerende verdensmester i baristakunst, Tim Wendelboe, vant verdensmesterskapet i Cupping under Speciality Coffee Association of Europe (SCAE)-konferansen som i forrige uke ble avholdt i Athen.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 01:00

    11.-12. mars: NM i Baristakunst 2005

    SCAE Norge (Den europeiske spesialkaffeorganisasjonen i Norge) arrangerer for åttende gang NM i Baristakunst. Dette er det desidert viktigste og mest spennende arrangementet for kaffebransjen i Norge.
    08. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 15:22

    Kjær munnfull

    Negoçianten Labouré-Roi har satt seg mål å gi en av de mindre kjente premier cru'ene i Meursault, Les Bouchères, nytt liv. Resultatene er lovende.
    07. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 01:00

    Nye Figgjo FRONT produkter

    Figgjo utvider den prisbelønte serien Figgjo Front med 3 nye produkter; en stor, helt flat og firkantet tallerken og 2 nye små dype tallerkener.
    07. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 16:46

    Ambisiøse stayere

    Bent Stiansen og Trond Moi har begge satt sitt profesjonelle preg på restaurant-Norge de siste ti år. Begge har realisert drømmer og ambisjoner og deler begeistringen over en økende matglede i Norge.
    04. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 10:50

    Denne drinken bør du unne deg Chivas Classic Manhattan

    Denne utgaven av Ukens drink har du kanskje fått med deg fra tv-serien Sex and the City. Skotsk whisky har økende popularitet som drinkingrediens verden over.
    04. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 01:00

    USA: Reservatrol dukker opp på vinetikettene

    En amerikansk vinprodusent har fått klarsignal fra de føderale myndigheter til å på etiketten for enkelte viner benevne dets innhold av reservatrol.
    04. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 01:00

    Vinho Verde på fremmarsj

    Salget av Vinho Verde utenfor Portugal økte med nærmere 15 prosent i 2004 og har således resultert i et salg på 7,8 millioner liter. Dette melder Comissão de Viticultura da Região dos Vinhos Verdes (CVRVV).
    04. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 01:00

    Markedet for Cognac økte i 2004

    I løpet av 2004 er salget av cognac økt til 378 110 hl, noe som tilsier en økning på 6,1 prosent (+ 21 780 hl) fra 2003, og 10,0 prosent (+34 355 hl) fra 2002.
    04. mars 2005
  • 04 Mars 2005 - 01:00

    Reinsdyrhakk med potetlokk

    En solid middagsrett anbefales deg denne fredagen. Vin nummer to er imidlertid også minst like solid, og så absolutt verdt hver av de kronene du må legge ut.
    04. mars 2005
  • 03 Mars 2005 - 15:36

    Salat med god samvittighet

    En lun salat med ingredienser fra arabisk matkultur er ensbetydende med mye smak. Og god samvittighet siden du samtidig støtter bærekraftig produksjon.
    03. mars 2005