Å legge potetmos på toppen av kjøtt, er egentlig ikke en britisk oppfinnelse. For den ble brakt dit av franskmennene, nærmere bestemt Antoine-Auguste Parmentier, som har gitt navn til "hachis parmentier" - kvernet kjøtt med potetlokk. Årsaken til at flere franske retter med poteter har fått hans navn, er rett og slett at den var han som introduserte poteten for kong Ludvig den 16. etter noen års forskning i 1789. Han hadde oppdaget potetens store næringsverdi da han var krigsfange hos prøysserne under Sjuårskrigen (1756-1763) og overlevde på en diett av most potet.
Dagens rett

Foto: (Olga Mazyarkina)
Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.
28 Mars 2025 - 01:00
Reinsdyrhakk med potetlokk - også kjent som sheperds pie

Fremgangsmåte
- Fres reinsdyrhakk eller reinskav i varm panne. Tilsett finhakket løk, paprika og erter.
- Smak til med salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
- Skrell og del potetene i skiver.
- Kok halvparten og lag potetmos ved å blande inn kremost og matfløte, smak til med salt og pepper.
- Fordel potetmosen over kjøttet. Legg potetskivene over reinsdyrhakket, slik at det dekker alt.
- Riv over kaldt smør.
- Stekes på 175° C ca. 20 minutter til potetene er møre og sprø på toppen.
- Dryss over hakket persille.
- Server med godt brød.
Tips: Retten kan også lages med bare potetmos til lokk.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå