Markedet for Cognac økte i 2004

I løpet av 2004 er salget av cognac økt til 378 110 hl, noe som tilsier en økning på 6,1 prosent (+ 21 780 hl) fra 2003, og 10,0 prosent (+34 355 hl) fra 2002.
Redaksjonen
04 Mars 2005 - 01:00

Dette salget tilsvarer 135 millioner flasker, som er det beste salget som har vært gjennom de siste 14 årene. Verdiøkningen på salget har derimot, grunnet svak dollarkurs, kun økt med 0,9 prosent.
 
Salget av cognac er i hovedsak i 3 store geografiske områder.
 
-Nord-, Sør- og Mellom-Amerika (38,7%)
-Europa (39,8%)
-Asia (19,1%)
 
Det er vel verdt å merke seg at eksporten for 2004 til de amerikanske landene er 2,7 ganger så stor som i 1993. Den prosentvise økningen i markedet er på 1,1 prosent. USA er fremdeles det største markedet for cognac med 137 924 hl i 2004 (+0,3 prosent).
 
Salget i Europa har økt betraktelig det siste året - hele 7,0 prosent i forhold til 2003. Storbritannia, Frankrike og Tyskland er de viktigste markedene med 77 678 hl, mens eksporten til Skandinavia har hatt en pen økning med 4,6% til 31 123 hl.
 
Salg per kategori
Det er i 2004 en gledelig økning i alle segmentene innen cognac, men det er en større økning innen høykvalitets cognac. Det er også verdt å merke seg skiftet hos konsumentene i de amerikanske landene mot cognac av høyere kvalitet.
 
-VS, 3 stjerner og liknende (209 975 hl/55,5% av markedet)
Global økning på 2,4 prosent takket være en økning på det europeiske markedet med 7,1 prosent. De amerikanske landene har hatt en svak tilbakegang (-1,4 prosent) mens Asia har hatt en tilbakegang på 35,4 prosent dog på et mye mindre volum.
 
-VSOP og liknende (130 164 hl/34,4% av markedet)
Global økning med 9,4 prosent. Amerikanske land +7,3 prosent, Europa +5,7prosent og Asia +14,5prosent.
 
-Napoléon, XO, Extra og annen svært høy kvalitet (37 971 hl /10,1 % av markedet)
En svært god økning globalt med +17,5 prosent. Amerikanske land +19,3 prosent, Europa +10,4 prosent og Asia +24,2 prosent.
 
-Bulk
Bulk salg representerer 32 777hl, eller 8,7 prosent, av salget i 2004.
 
Kilde: Vitisphere.com

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her