Årets Kokk 2006

Hvem som får denne tittelen avgjøres under under 4 Messer 2006. Arrangementet for alle aktører innen overnattings-, serverings-, catering-, institusjons-, dagligvare-, faghandels- og servicehandelsmarkedet, går av stabelen på Norges Varemesse, Lillestrøm
Redaksjonen
10 Mars 2005 - 01:00

Medlemmer av Stiftelsen Bocuse d'Or Norge inviterer seks av landets beste konkurransekokker til dyst torsdag 16. februar neste år. Det er tredje gang denne konkurransen arrangeres under Norges største arrangement innen storhusholdning - 4 Messer. Første gang var under 4 Messer i år 2000. Da gikk arrangementet på Sjølyst i Oslo. Tom Victor Gausdal ble Årets Kokk 2003 da 4 Messer for første gang ble arrangert i Lillestrøm.
 
President i Bocuse d'Or Norge, Eivind Hellstrøm fra Bagatelle og Bent Stiansen fra Statholdergaarden, også medlem i Stiftelsen Bocuse d'Or Norge, sitter i juryen for Årets Kokk 2006.
De seks finalist-kokkene velges subjektivt, men må på forhånd ha vist at de i tillegg til å kunne trylle med mat kan kontrollere nervene under konkurransepregede forhold. Finalistene vil i god tid før arrangementet få beskjed om hvilke hovedingredienser som inngår i konkurransemenyen, forteller Bent Stiansen fra Statholdergaarden.
 
Gigantisk Kjøkken
Det bygges opp seks konkurransekjøkken etter internasjonal standard i Norges Varemesses messe- og kongressanlegg i Lillestrøm. Hele området dekker 400-500 m2. Hvem som skal levere kjøkken, kjøkkenmaskiner og utstyr er allerede klarlagt, forteller Trond Andersen, prosjektsjef i Norges Varemesse. Vi regner med å bruke kjøkkenområdet alle de fire dagene arrangementet varer. Årets Kokk-konkurransen bruker kjøkkenområdet torsdag 16. februar. Vi har i tillegg flere spennende arrangementer/konkurranser i sikte også for de andre dagene, forsetter en travel Andersen.
 
Utstillingen er i full gjæring
4 Messer 2006 er bransjens største og viktigste møteplass. Hit kommer beslutningstakere, innkjøpere og øvrig interesserte for å få ideer, se nyheter og finne virkningsfulle løsninger som kan gi økt konkurransekraft. 4 Messer arrangeres hvert 3. år og nå for andre gang i messesenteret i Lillestrøm. De fire utstillingene; Storhusholdning, Storkjøkken, Vin og Brennevin og Nor-Shop er godt innarbeidet og har lang fartstid i regi av Norges Varemesse med samarbeidspartnere. Forrige arrangement, i 2003, ble besøkt av mer enn 30.000 fagfolk.
 
Allerede nå, ett år før åpning av utstillingen, er en tredjedel av tilgjengelig standareal solgt, forteller en strålende fornøyd salgssjef Tommy Larssen hos Norges Varemesse.
 
Arrangører:
Årets Kokk - Stiftelsen Bocuse d'Or Norge i samarbeid med Norges Varemesse.
4 Messer - Reiselivsbedriftenes Landforening, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge, Oslo Handelstands Forening og Norges Varemesse.
 
Kilde: 4 messer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her