Smått og godt

Restaurant Oscarsgate stiller med et så til de grader topptrent lag på kjøkkenet og i restauranten at det kommer til å bli rift om de 24 stolene.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2005 - 18:15

En av Oslos minste restauranter åpner dørene i dag, og det er ikke hvem som helst som har inntatt de tidligere pastabutikklokalene i Pilestredet 63. På kjøkkenet regjerer Bjørn Svensson, tidligere Oro og Young Chef of the Year sammen med Frode Laupsa, Andreas Myrvold og tre andre kokker. Det betyr at det er én kokk pr fjerde gjest, når restauranten er full, for det kommer den sikkert til å bli.

Menyen som forandres daglig er nemlig både svært ambisiøs og prisgunstig. Den store chefs meny går for kroner 865 og selv om det heter seg at den er en åtteretter, vil det faktiske antall serveringer ofte nærme seg det dobbelte. Dette er imidlertid ikke stedet for enkle småretter, men skulle sulten være for liten for et slikt måltid, finnes det så vel iransk eller russisk kaviar med klassisk tilbehør og grillet hummer. Dessuten finnes det både dagens kjøtt og fisk til rundt 300 kroner.

Også serveringen vil foregå etter alle kunstens regler for i restauranten stiller Robert Lie, regjerende norsk og nordisk vinkelnermester, og Niklas Roslund, tidligere sommelier på Oro og Bagatelle. Nær sagt selvsagt har vinkartet fått en sentral posisjon i restaurantkonseptet. Det inneholder drøyt 300 ulike viner fra kroner 295 og et godt stykke oppover. Konsentrasjonen av vinkjendiser er nemlig enorm. I tillegg til mange vellagrete viner innkjøpt på auksjoner finnes også gode kjøp.

En dristig satsing for en gjeng idealistiske kokker og vinkelnere, men så har de en håndfull pengesterke (og sikkert mat- og vinglade) investorer i ryggen.

Restaurant Oscarsgate
Pilestredet 63
0350 Oslo
Tlf: 22 46 59 06

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her