Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 Januar 2010 - 13:35

    Kjenn din klassiker

    Københavns trolig mest minimalistiske cocktailbar heter Gilt. Den intime loungebaren har med stor suksess satt klassiske cocktails på menyen - og kapret kunder med et barkonsept, som nekter å ta seg selv for høytidelig.
    29. januar 2010
  • 27 November 2009 - 11:15

    Spanskekongens favoritt

    Jan Pettersen har klart det unike: Å ta noen av Spanias mest tradisjonsrike produkter, fornye dem, både innvendig og utvendig, og samtidig sikre seg aksept hos selveste spanskekongen. Bodega Rey Fernando de Castilla er en norsk suksesshistorie i Spania.
    27. november 2009
  • 16 November 2009 - 16:48

    Johnnie går og går

    Ber du en skotte fortelle deg om scotch whisky, begynner han å snakke om vannet. Ikke det han kan komme til å blande whiskyen med. Nei, han starter historien med å fortelle om det unike kildevannet du finner på det skotske høylandet.
    16. november 2009
  • 16 Oktober 2009 - 11:55

    Rypejegerens dram

    En skotsk rype sitter på en stein og ser utover landskapet. Høsten er kommet og fjellet er farget i rødt, gult og oransje. Det er her den trives best, den røde rypa, og det var i disse traktene ideen ble født til den whiskyen som må regnes som skottenes n
    16. oktober 2009
  • 25 September 2009 - 16:04

    Sansene i sentrum

    Hos Sense får alle sanseorganene stimuli. Forseggjorte og velbalanserte drinker for nese og munn, datastyrt lys for øyet og optimal lyd for øret.
    25. september 2009
  • 25 September 2009 - 11:00

    Drømmer om epler

    Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær.
    25. september 2009
  • 11 September 2009 - 12:00

    Negroni: Liten brun og bitter - les hele historien

    Negroni er forbundet med like mange anekdoter som de fleste andre klassikere. Det som gjør den spesiell er imidlertid innholdet av både rød vermouth og Campari.
    11. september 2009
  • 28 August 2009 - 11:46

    Bourbonrenessanse

    Økende proteksjonisme som følge av dårlige tider i kombinasjon med voksende interesse for lokale råvarer, har gjort bourbon hottere i USA enn den var i den ville vesten.
    28. august 2009
  • 21 August 2009 - 11:50

    Svensk talent spriter opp Notting Hill

    Rebecca Almquist fra Stockholm er sjefsbartender på en av Londons mest anerkjente cocktailbarer, hvor flere av drinkene har sitt opphav fra riktig gamle dager.
    21. august 2009
  • 07 August 2009 - 11:30

    Frukt på flaske

    I mer enn 100 år har franske Joseph Cartron fanget smak og duft og puttet blandingen på flasker. Vi søkte kilden for å finnet ut hvorfor bartendere står i kø for å sikre seg resultatet.
    07. august 2009
  • 26 Juni 2009 - 11:30

    Stueren brasilianer

    Med Sagatiba Pura er det en gang for alle satt sluttstrek for å bruke rom i caipirinha. Denne cachaçaen er nemlig så ren at den utfordrer rom også på hjemmebane.
    26. juni 2009
  • 27 Mars 2009 - 11:55

    Verdens likørsentrum

    Likører er kulturhistorie i verdens førende likørland Frankrike som byr på mer enn 200 ulike variasjoner over det søte. Selv om ikke alle har en like kronglete historie som Chartreuse, har de fleste lange tradisjoner. Men mange av dem er bare er kjent på
    27. mars 2009
  • 20 Februar 2009 - 11:45

    Grønn bølge

    Berlin er vår tids mest energiske sentrum for kunst og kultur - og absint.
    20. februar 2009
  • 09 Februar 2009 - 16:08

    Perfeksjon er målet

    Bak Tesserons cognacer står en av de mest fremgangsrike Pauillac-produsentene og det kjennes på smaken. Bare det beste - og tilsynelatende eldste - er godt nok.
    09. februar 2009
  • 23 Januar 2009 - 14:05

    Lite destilleri, stor smak

    Skottlands minste destilleri, Edradour, har fått en real vitamininnsprøyting etter at Andrew Symington overtok. Nye kreative whiskyer fyller ut den tradisjonelt rike Edradour-stilen.
    23. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 11:35

    Destillatøren i Grimstad

    Hos Puntervold og Agder Brenneri venter nå 13.000 liter eplesider som skal destilleres til eplebrennevin samtidig som flere fat med akevitt er klar til tapping.
    09. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 11:30

    Fatmodnete epler fra Lier

    Da produksjonsmonopolet for brennevin i Norge ble fjernet sommeren 2005, var det flere som signaliserte at de skulle bygge destilleri. En av disse er en eplebonde fra Lier med sans for eplebrennevin med normannisk stil.
    09. januar 2009
  • 14 November 2008 - 13:00

    Presisjons-kunstnerinnen

    Audrey Saunders har oppnådd tilnærmet gurustatus blant bartendere. Så tar hun heller ikke lett på noe.
    14. november 2008
  • 07 November 2008 - 15:00

    Miks drinker som James Bond

    Finn frem smokingen og cocktailshakeren og invitér venner over på en ekte James Bond-fest. Drinkene finner du her.
    07. november 2008
  • 03 November 2008 - 08:55

    Tjæren er kjennetegnet

    Laphroaig er vanskelig å uttale og skrive rett, men like fullt en maltwhisky blant de ypperste - og med sin helt egne karakter.
    03. november 2008
  • 06 Juni 2008 - 11:00

    Filmdivaenes sexy drinker

    Frekke, sexye, syndige og lettlivede. Se de gode cocktailene fra Sex and the City.
    06. juni 2008
  • 29 Februar 2008 - 18:08

    Nattklubb ingen hindring

    Strut i Tromsø er noe så unikt som en nattklubb der råvarekvalitet og håndverk samt et spennende barkart står i fokus.
    29. februar 2008
  • 20 Februar 2008 - 12:44

    Sterk og syrlig suksess

    Alois Gölles lager de mest fantastiske eddiker og brennevin av frukten fra egen og andres hager.
    20. februar 2008
  • 19 Februar 2008 - 17:20

    Nærmest calvadoshimmelen

    Far og sønn Etienne og Jerôme Dupont har løftet familiebedriften opp i calvados' eliteklasse, men gir seg ikke med det.
    19. februar 2008
  • 11 Januar 2008 - 16:06

    Not just for the rich and famous

    Luksuriøse Library Bar i London er helt unik storbyens enorme barmangfold til tross.
    11. januar 2008