- Utgangspunktet mitt var å skape et sted som jeg selv ville gå ut på, sier barsjef Idar Sørensen og skuer rundt i lokalet.
Han har gått gradene i utelivsbyen siden han begynte i oppvasken som 15-åring. Etter å ha gjennopplivet ærverdige Abboteke Bar til fordums storhet, fikk Sørensen tilbud om å utvikle et helt nytt klubbkonsept.
Han klarte ikke å takke nei til utfordringen, og etter en rolig start har det vært fullt hver helg i halvannet år nå på retro-discofunk klubben Strut.
Idar Sørensen setter sin ære i å ha et spennende og nyskapende barkart og vil at gjestene skal bestille drinker som er litt for avanserte til å lage hjemme.
- Gjestene er flinke til å strekke seg og prøve noe som er litt utenom det vanlige. Det skal være spennende og det skal smake godt, sier han.
En stor del av repertoaret er champagne og champagnedrinker. Gamle klassikere får nytt liv når de toppes med de musserende dråpene istedenfor soda. Barsjefen demonstrerer med en Royal Pulp hvor druer og champagne dominerer, og forklarer ivrig om druens beskaffenhet.
- Hvis du smaker på en drue er det mye bitterhet i skallet, og det er helt umulig å si hvor mye sukker som skal til - det kommer helt an på druen.
- Jeg ønsker ikke å bare pøse ut sprit og brus, men vi kan heller ikke gjøre alt tidkrevende og avansert. Jeg trodde kanskje jeg måtte svelge noen kameler da jeg takket ja til denne jobben, men med nøye planlegging og et godt gjennomtenkt barkart har jeg sluppet det, smiler han.
Og mens vi snakker, blander Sørensen drinker.
- Det er utrolig mye smak i stilken til mynteplanten, så det er lurt å mødle den med - da trenger du ikke å bruke like mye mynte for å få den friske smaken, forklarer han mens han mikser en Whisky Smash.
- Jeg har fått stort utbytte av å samarbeide tett med kokker, og har ofte brukt deres couliser som et utgangspunkt for å eksperimentere meg frem til nye drinker. Det viktige er å finne balansen i drinken, for når gjester ønsker at drinken verken skal være for sur eller for søt er det nettopp balansen de mener, forteller han.
Brokadetapet fra 80-tallet ble funnet på lageret til en lokal malebutikk, og går godt til den gedigne lysekronen i taket. Konseptet er under stadig utvikling, og det nyeste tilskuddet er en hel vegg med innfelte lavalamper.
Diamond Ring
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en shaker. Rist kraftig. Sil over i et avkjølt cocktailglass.
Whisky Smash
Fremgangsmåte
- Knus mynte og sitron i bunnen av et stort glass.
- Tilsett whisky og sukkerlake.
- Fyll glasset med knust is, og rør drinken opp i isen.
Til denne drinken anbefales en kraftig single malt, men det er smak og behag.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Royal Pulp
Fremgangsmåte
Knus druene med sukkeret i bunnen av et longdrink glass. Ha i cognac og sitronsaft. Fyll opp med knust is. Topp med champagne og rør forsiktig rundt.
Niño Perez drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Shake alle ingrediensene kraftig. Sil drinken over knust is i et stort oldfashioned glass.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få ukens drink som nyhetsbrev
Royal Fruit Fizz drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Ha gin, sitronsaft, sukkerlake og jordbær i en shaker og rist kraftig. Sil drinken over is i et longdrinkglass. Topp med champagne og rør forsiktig.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få ukens drink som nyhetsbrev