Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 Januar 2013 - 11:28

    Rom ble ikke laget på én dag

    Pirater, Cuba Libre, iskrem, sukkerrør, iskalde drinker - det er nesten ikke grenser for hva vi forbinder med rom. Tips og oppskrifter får du her.
    25. januar 2013
  • 15 November 2012 - 14:00

    Historien bak Grand Marnier

    Selv om den har mange utfordrere, er det ingen appelsinlikører som truer Grand Marniers posisjon i mange cocktails og ikke minst desserter. Les historien og få oppskrifter her.
    15. november 2012
  • 24 August 2012 - 13:20

    Derfor smaker Jack Daniel's som den gjør

    Med mais fra Illinois og Indiana, rug fra Minnesota, byggmalt fra Wisconsin, egen gjærkultur og vann fra egen kilde, skaper Jack Daniel's i den vesle byen Lynchburg i Tennessee, USA, en av verdens mestselgende whiskeyer.
    24. august 2012
  • 13 Juli 2012 - 11:00

    Cognac på første klasse

    Delamain er kjent som leverandør av cognacenes Rolls Royce. Forklaringen er en ekstra god nese for kvalitet. Lommeboken åpnes ikke før et aktuelt objekt har befunnet seg på fat i minst 15 år. Deretter tar det ytterligere ti år før publikum får stifte bekj
    13. juli 2012
  • 06 Juli 2012 - 15:43

    Ta en cognac i sommer

    Du må ikke være cognacelsker for å reise til Cognac, men det er gode sjanser for at du blir det når du har vært der.
    06. juli 2012
  • 21 Juni 2012 - 15:25

    Eksperimentglad bartender

    Monica Berg er kjent for sin kreative kraft og lekenhet når det kommer til drinkmiksing.
    21. juni 2012
  • 18 Mai 2012 - 05:00

    En tanke bitter

    En Underberg vil nok for alltid være synonymt med den lille flasken i gråpapir hvis innhold nytes for å få fart på fordøyelsen.
    18. Mai 2012
  • 13 April 2012 - 12:00

    Rødmende flørt

    Deilig forfriskende, søt og kledelig rødmende. Denne drinken vil du definitivt huske lenge.
    13. april 2012
  • 16 Mars 2012 - 12:28

    Tre ganger er hemmeligheten

    Trippeldestillasjon er selve signaturen for irsk whiskey. Men kanskje aller viktigst er byggen og hvordan den håndteres.
    16. mars 2012
  • 05 Mars 2012 - 18:07

    Ardbeg er endelig voksen igjen

    Alle, og dem er det mange av, som fulgte Ardbeg vokse fra en seks år gammel umoden jypling har nå hatt god tid til å nyte den i sin endelige ti år gamle form. Men det er ikke slutt med det. Stadig nye whiskyer dukker opp fra Skottlands mest kreative desti
    05. mars 2012
  • 24 Februar 2012 - 12:25

    Spenstig epledrøm til VM

    Denne helgen kaster verdens beste skiflyvere seg ned mot nye verdensrekorder i Vikersund, og da er det perfekt med en het drink som passer for så vel unge som gamle.
    24. februar 2012
  • 27 Januar 2012 - 13:39

    Elefantfavoritten

    I det vidåpne, varme afrikanske landskapet vokser et myteomspunnet tre som er elsket av elefanter. Treets frukter er grunnlaget for en kremlikør som nytes verden over - Amarula.
    27. januar 2012
  • 25 November 2011 - 11:32

    Baileys er milkshake for voksne

    Baileys er et utrolig eventyr. Som mange har forsøkt å kopiere. Men uten å lykkes siden irene gjorde en så grundig jobb fra starten av.
    25. november 2011
  • 17 Oktober 2011 - 12:00

    Historisk bitter reprodusert

    Takket være en gjeng entusiaster er den legendariske bitteren Abbott’s, det uunnværlige lille ekstra i en ekte Manhattan, nå atter tilgjengelig – etter 57 års fravær.
    17. oktober 2011
  • 29 Juli 2011 - 13:08

    Friske drinker for sommeren

    Grip dagen og invitér venner og kjente over på en iskald drink nå som sommeren er på sitt beste!
    29. juli 2011
  • 01 April 2011 - 12:30

    Djevelsk sjokoladedrøm

    Jag vinteren på dør med denne brennhete og krydrete sjokoladefristelsen.
    01. april 2011
  • 11 Mars 2011 - 12:00

    Verdens eldste drink

    Det kan nok hende at det finnes eldre drinker, men Gimlet er en klassiker tilbake til 1800-tallet!
    11. mars 2011
  • 07 Mars 2011 - 09:55

    Meksikansk klimaks

    Aldri før har en tequila vært så kjælen på tungen, men så kan Tequila Espolón skilte med den ene gylne medaljen etter den andre - til tross for at destilleriets grunnstein bare så vidt er ti år gammel.
    07. mars 2011
  • 25 Februar 2011 - 11:05

    Varme drinker til After ski

    Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.
    25. februar 2011
  • 06 Februar 2011 - 14:22

    Dødelig gode drinker

    Bak to tunge eikedører i en småluguber gate i New Yorks East Village gjemmer det seg et cocktailmekka som tilfredsstiller byens store tørst etter eksklusiv nektar. Hos Death & Co. tas drinker dødsens alvorlig.
    06. februar 2011
  • 17 Desember 2010 - 14:19

    Utvalgt og økologisk

    Hva skjer om du lar en Blending Master ta seg til rette på fatlageret uten å skjele til verken regelverk eller andre etablerte sannheter i cognac-verdenen? Jo, du kan få Braastad - My Selection eller Organic.
    17. desember 2010
  • 29 November 2010 - 15:14

    Mannen med nesen

    For Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.
    29. november 2010
  • 10 September 2010 - 13:54

    Finsk ansiktsløftning

    Ny design selger, men det skulle gå hele 54 år før finnenes nasjonaldrikk fra en liten plass i Ilmajoki, sørøst for Vaasa, fikk ny innpakning. Nå skal Koskenkorva feste grepet i forhold til både nye og gamle målgrupper.
    10. september 2010
  • 30 April 2010 - 11:45

    Sprit til folket

    Hos Jesper Lind på Internasjonalen Bar kommer gamle travere og klassikere til heder og verdighet. Og det i en av arbeiderbevegelsens viktigste bastioner.
    30. april 2010
  • 17 Mars 2010 - 09:08

    Whiskey med e

    "Of all the wines in the world, Irish whiskey is the best". Utsagnet stammer fra tsar Alexander den store og er nok et stykke fra sannheten. Men tsaren hadde et poeng. Irsk whiskey er mye mer enn blandevann for dårlig kaffe.
    17. mars 2010